Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 14 Ιανουαρίου 2020 10:46

Χρηματιστήρια: Αρνητικά πρόσημα -Διόρθωση και στο Χ.Α.

Νευρικότητα και ήπια πτωτικές τάσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια κατά το άνοιγμα της συνεδρίασης, με τους επενδυτές να έχουν στραμμένη την προσοχή τους στην υπογραφή της εμπορικής συμφωνίας μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, σε μια κίνηση που φέρνει «ανακωχή» στον εμπορικό πόλεμο μεταξύ των δύο μεγαλυτέρων οικονομιών. Με αρνητικό πρόσημο άνοιξε και το Χρηματιστήριο Αθηνών.

Νευρικότητα και ήπια πτωτικές τάσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια κατά το άνοιγμα της συνεδρίασης, με τους επενδυτές να έχουν στραμμένη την προσοχή τους στην υπογραφή της εμπορικής συμφωνίας μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, σε μια κίνηση που φέρνει «ανακωχή» στον εμπορικό πόλεμο μεταξύ των δύο μεγαλυτέρων οικονομιών.

Με αρνητικό πρόσημο άνοιξε και το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τον γενικό δείκτη να σημειώνει απώλειες 0,30% κατά τις πρώτες ώρες των συναλλαγών και τον τζίρο στο 1,5 εκατ. ευρώ.

Στην υπόλοιπη Ευρώπη, ο πανευρωπαϊκός STOXX 600 υποχωρούσε οριακά, έχοντας ως βαρίδι τις μετοχές χημικών που κατέγραφαν απώλειες άνω της μισής ποσοστιαίας μονάδες. Κέρδη για τις μετοχές του κλάδου κατασκευών και πρώτων υλών.

ΣΤο κόκκινο τα περισσότερα χρηματιστήρια της Γηραιάς Ηπείρου, με τον DAX να υποχωρεί 0,60%. Πτώση 0,34% στο Λονδίνο και 0,80% για τον CAC 40 του Παρισιού.

naftemporiki.gr