Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 10 Ιανουαρίου 2020 11:54

Ομόλογα: Κοντά σε υψηλά εβδομάδας οι αποδόσεις

Οι φόβοι ανάφλεξης στη Μέση Ανατολή και οι εξελίξεις στον εμπορικό πόλεμο, εν αναμονή υπογραφής της πρώτης φάσης στη σινο-αμερικανική εμπορική συμφωνία, κρατούν τα κρατικά ομόλογα της Ευρωζώνης σταθερά στο ραντάρ των επενδυτών.

Οι φόβοι ανάφλεξης στη Μέση Ανατολή και οι εξελίξεις στον εμπορικό πόλεμο, εν αναμονή υπογραφής της πρώτης φάσης στη σινο-αμερικανική εμπορική συμφωνία, κρατούν τα κρατικά ομόλογα της Ευρωζώνης σταθερά στο ραντάρ των επενδυτών. Η μερική αποκλιμάκωση της έντασης στις σχέσεις ΗΠΑ-Ιράν κρατάει τις αποδόσεις κοντά σε υψηλά εβδομάδας.

Το ενδιαφέρον των επενδυτών στρέφεται στην εμπορική συμφωνία ΗΠΑ -Κ ίνας, όπου η πρώτη φάση αναμένεται να υπογραφεί την επόμενη εβδομάδα. Ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, έχει δηλώσει ότι οι προετοιμασίες για την επόμενη φάση θα αρχίσουν αμέσω μετά, αν και οι αναλυτές εκτιμούν ότι η Κίνα θα περιμένει μέχρι τις αμερικανικές εκλογές του Νοεμβρίου. 

Η απόδοση του γερμανικού 10ετούς ομολόγου υποχωρούσε 1,2 μονάδες βάσης, στο -0,233% κοντά στο υψηλό εβδομάδας που είχε αγγίξει στην προηγούμενη συνεδρίαση. Οριακές μεταβολές στις αποδόσεις των υπολοίπων κρατικών ομολόγων της Ευρωζώνης, με εξαίρεση την Ιταλία, όπου η απόδοση του 10ετούς υποχώρησε κατά 3 μονάδες βάσης, στο 1,347%. H κίνηση του ιταλικού επηρέασε και το ελληνικό ομόλογο, με την απόδοση να αποκλιμακώνεται κατά δύο μονάδες βάσης, στο 1,36%.

naftemporiki.gr