Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 02 Ιανουαρίου 2020 12:23

X.A.: Ήπια ανοδικές τάσεις στην πρώτη συνεδρίαση του έτους

Με ήπια ανοδικές τάσεις υποδέχθηκε το Χρηματιστήριο Αθηνών το 2020, με τον γενικό δείκτη να ενισχύεται 0,33% κατά τις πρώτες ώρες των συναλλαγών και τους επενδυτές να εστιάζουν την προσοχή τους στις εξαγγελίες Σταϊκούρα για τη νέα χρονιά. Ο γενικός δείκτης πλησίαζε τις 920 μονάδες, με τον όγκο των συναλλαγών στα 7,5 εκατ. ευρώ. 

Με ήπια ανοδικές τάσεις υποδέχθηκε το Χρηματιστήριο Αθηνών το 2020, με τον γενικό δείκτη να ενισχύεται 0,33% κατά τις πρώτες ώρες των συναλλαγών και τους επενδυτές να εστιάζουν την προσοχή τους στις εξαγγελίες Σταϊκούρα για τη νέα χρονιά.

Ο γενικός δείκτης πλησίαζε τις 920 μονάδες, με τον όγκο των συναλλαγών στα 7,5 εκατ. ευρώ. 

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει οριακή άνοδο σε ποσοστό 0,15%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ήταν ενισχυμένος κατά 0,39%.

Μεταξύ των επιμέρους κλάδων, ο δείκτης των τραπεζών δεχόταν πιέσεις, υποχωρώντας οριακά, ενώ στον αντίποδα, ο κλάδος εταιρειών κοινής ωφελείας κατέγραφε ενδοσυνεδριακά κέρδη πάνω από 1%.

Την έναρξη της πρώτης συνεδρίασης του 2020 σήμανε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, δίνοντας έμφαση στις εντυπωσιακές επιδόσεις του Χ.Α., ως ένδειξη της εμπιστοσύνης επενδυτών, εταίρων και αγορών.

naftemporiki.gr