Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 07 Δεκεμβρίου 2007 14:02

Χ. Φώλιας: Εξωγενείς παράγοντες και στρεβλώσεις τροφοδοτούν ανατιμητικές τάσεις

Για εξωγενείς παράγοντες αλλά και στρεβλώσεις στην ελληνική αγορά που τροφοδοτούν ανατιμητικές τάσεις, έκανε λόγο ο υπουργός Ανάπτυξης, Χρήστος Φώλιας, κληθείς να σχολιάσει το κύμα ακρίβειας στην αγορά.

«Γι αυτό κάνουμε μια μεγάλη προσπάθεια για να ορθώσουμε ανάχωμα στην ακρίβεια. Η προσπάθεια αυτή δεν είναι μια μάχη, είναι ένας διαρκής πόλεμος. Θα βγούμε νικητές στο βαθμό που συνειδητοποιήσουν όλοι πως το κέρδος του καταναλωτή, είναι κέρδος και για τον έμπορο», τόνισε ο υπουργός.

Η κυβέρνηση ενισχύει την επιτροπή ανταγωνισμού και το σύστημα ελέγχων (...) και φροντίζει ώστε οι χαμηλόμισθοι και οι χαμηλοσυνταξιούχοι με τις αυξήσεις που θα πάρουν από 1.1.2008 να μπορούν να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες, δήλωσε από την πλευρά του αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ευ. Αντώναρος, για το θέμα της ακρίβειας.

Οι προσπάθειες αυτές, συμπλήρωσε ο κ. Αντώναρος, ενισχύονται για να αντιμετωπιστεί αυτό το θέμα που οφείλεται σε πληθωριστικές πιέσεις που έρχονται από το εξωτερικό, από τις τιμές του πετρελαίου και των σιτηρών.

Όπως είπε ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκρπόσωπος, «θα είχαμε μεγαλύτερες πληθωριστικές πιέσεις αν δεν είχαμε ισχυρό ευρώ και δεν ανήκε η Ελλάδα στην Ευρωζώνη», σημειώνοντας εξάλλου, πως αυτό δεν σημαίνει ότι η κυβέρνηση δεν έχει επίγνωση αυτών των πιέσεων και των επιπτώσεων στις τιμές.