Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 18 Δεκεμβρίου 2019 09:42

Κρυπτονομίσματα: Μήνας απωλειών ο Δεκέμβριος

Την ώρα που τα περισσότερα κρυπτονομίσματα κινούνται ανοδικά, το ether -το δεύτερο μεγαλύτερο ψηφιακό νόμισμα- καταγράφει απώλειες για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση. O Δεκέμβριος δύσκολος μήνας και για το bitcoin, έχοντας υποχωρήσει σε χαμηλά τριών εβδομάδων.

Την ώρα που τα περισσότερα κρυπτονομίσματα κινούνται ανοδικά, το ether -το δεύτερο μεγαλύτερο ψηφιακό νόμισμα- καταγράφει απώλειες για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση. Από τις αρχές Νοεμβρίου, το ether έχει υποχωρήσει στο 64% των συνεδριάσεων, όπως προκύπτει από στοιχεία του Bloomberg. Παρότι είχε καταφέρει κάποια στιγμή μέσα στο έτος να διπλασιάσει την αξία του, έχει πλέον χάσει το σύνολο των κερδών του και καταγράφει απώλειες 1,3% από τις αρχές του έτους.

Ο Δεκέμβριος αποδείχθηκε δύσκολος μήνας και για το bitcoin -το μεγαλύτερο εκ των ψηφιακών νομισμάτων-  έχοντας υποχωρήσει σε χαμηλά τριών εβδομάδων, αγγίζοντας τη Δευτέρα τα 6.828 δολάρια, στα χαμηλότερα επίπεδα από τις 25 Νοεμβρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία της CoinDesk. Το bitcoin έχει πλέον απωλέσει το 76% των κερδών που είχε εξασφαλίσει στη διάρκεια του σύντομου ράλι έως τις 29 Νοεμβρίου, τότε που η τιμή του είχε φθάσει από τα 6,500 δολάρια στα 7.870 δολάρια. 

Το ether dropped υπέστη χθες απώλειες πάνω από 4%, με την τιμή του στα 127 δολάρια, ενώ τον Ιούνιο είχε φθάσει έως και τα 363 δολάρια.

Παρά τις αρνητικές τάσεις, ο αριθμός των αισιόδοξων στοιχημάτων -οι θέσεις long για το bitcoin στην πλατφόρμα Bitfinex- έχουν ανέλθει σε επίπεδα-ρεκόρ, στα 44.523 συμβόλαια.

naftemporiki.gr