Νευρικότητα στην αγορά πετρελαίου, με μπρεντ και αμερικανικό αργό να κινούνται εντός στενών ορίων διακύμανσης και το βλέμμα στραμμένο στη δεύτερη ημέρα συνεδρίασης του ΟΠΕΚ και των μεγάλων πετρελαιοπαραγωγών χωρών εκτός καρτέλ. Mόσχα και Ριάντ προτείνουν μεγαλύτερη μείωση της παραγωγής, εώς τώρα όμως η επονομαζόμενη συμμαχία OΠΕΚ+ δεν έχει καταφέρει να καταλήξει στις λεπτομέρειες και το οριστικό χρονοδιάγραμμα των μειώσεων.
Νευρικότητα στην αγορά πετρελαίου, με μπρεντ και αμερικανικό αργό να κινούνται εντός στενών ορίων διακύμανσης και το βλέμμα στραμμένο στη δεύτερη ημέρα συνεδρίασης του ΟΠΕΚ και των μεγάλων πετρελαιοπαραγωγών χωρών εκτός καρτέλ, όπως η Ρωσία. Μόσχα και Ριάντ προτείνουν μεγαλύτερη μείωση της παραγωγής, εώς τώρα όμως η επονομαζόμενη συμμαχία OΠΕΚ+ δεν έχει καταφέρει να καταλήξει στις λεπτομέρειες και το οριστικό χρονοδιάγραμμα των μειώσεων.
Η τιμή του αμερικανικού αργού ήταν σχεδόν σταθερή, πάνω από τα 58 δολάρια το βαρέλι, με εβδομαδιαία άνοδο σχεδόν 6%, τη μεγαλύτερη από τον Σεπτέμβριο, χάρη στη συρρίκνωση των αμερικανικών αποθεμάτων και τις προσπάθειες του Οργανισμού Πετρελαιοπαραγωγών και Εξαγωγών Κρατών να στηρίξουν τις τιμές. Οι χώρες του ΟΠΕΚ είναι κοντά σε συναίνεση για μεγαλύτερες μειώσεις της παραγωγής κατά 500.000 βαρέλια ημερησίως, δεν κατάφεραν όμως χθες να επισφραγίσουν τη συμφωνία, καθώς εκφράσθηκαν κάποιες διαφωνίες για το χρονοδιάγραμμα. Ο πρίγκιπας Σαλμάν της Σαουδικής Αραβίας, στην πρώτη του συνεδρίαση ως υπουργός Ενέργειας, υποσχέθηκε «ευχάριστα νέα σήμερα».
naftemporiki.gr