Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 06 Δεκεμβρίου 2019 10:53

Oμόλογα: Εβδομάδα ανόδου των αποδόσεων

Σταθεροποιητικές τάσεις στην αγορά κρατικών ομολόγων της Ευρωζώνης, σε εβδομαδιαία βάση όμως οι αποδόσεις όμως σημείωσαν τη μεγαλύτερη άνοδο των τελευταίων τεσσάρων εβδομάδων. Σταθερή, στο 1,51%, η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου. 

Σταθεροποιητικές τάσεις στην αγορά κρατικών ομολόγων της Ευρωζώνης, σε εβδομαδιαία βάση όμως οι αποδόσεις όμως σημείωσαν τη μεγαλύτερη άνοδο των τελευταίων τεσσάρων εβδομάδων, καθώς οι αντικρουόμενες ενδείξεις για την πορεία των εμπορικών συνομιλιών μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας εντείνουν τη νευρικότητα των επενδυτών. Σταθερή, στο 1,51%, η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου. Τον τελευταίο μήνα όμως, ελληνικό κόστος δανεισμού στη δεκαετία έχει διευρυνθεί κατά 34 μονάδες βάσης, παραμένει όμως σταθερά σε χαμηλά πολλών ετών.

Στο «μέτωπο» του εμπορικού πολέμου, οι συζητήσεις «προχωρούν», δήλωσε χθες ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, αν και δύο ημέρες πριν είχε αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο η εμπορική συμφωνία να κλείσει ακόμη και μετά τις προεδρικές εκλογές του 2020. 

Τα σκαμπανεβάσματα στις διαπραγματεύσεις επηρεάζουν τις κατευθύνσεις των ομολογιακών αγορών τις τελευταίες εβδομάδες. Η απόδοση του γερμανικού 10ετούς παρέμενε σχεδόν αμετάβλητη, στο -0,29%, έχοντας διευρυνθεί έξι μονάδες βάσης, στη μεγαλύτερη εβδομαδιαία άνοδο εδώ και ένα μήνα. Στην ευρωπαϊκή περιφέρεια, η απόδοση του ιταλικού 10ετούς παρέμενε στο 1,36% και του αντίστοιχου ισπανικού τίτλου στο 0,48%.

naftemporiki.gr