Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 03 Δεκεμβρίου 2019 09:06

«Χριστουγεννιάτικο δώρο» οι πρόσφατες ρευστοποιήσεις στη Wall Street

Μπορεί οι πρόσφατες ρευστοποιήσεις στη Wall Street να τρoμάζουν τους επενδυτές, φουντώνοντας τις ανησυχίες για έναν Δεκέμβριο με πολλές αναταράξεις λόγω εμπορικού πολέμου. Υπάρχουν όμως και στρατηγικοί αναλυτές που διατηρούν την αισιοδοξία τους. Μάλιστα, θεωρούν ότι η πρόσφατη διόρθωση των μετοχών είναι «χριστουγεννιάτικο δώρο», δημιουργώντας αγοραστικές ευκαιρίες.

Μπορεί οι πρόσφατες ρευστοποιήσεις στη Wall Street να τρόμαξαν τους επενδυτές, φουντώνοντας τις ανησυχίες για έναν Δεκέμβριο με πολλές αναταράξεις λόγω εμπορικού πολέμου. Υπάρχουν όμως και στρατηγικοί αναλυτές που διατηρούν την αισιοδοξία τους. Μάλιστα, θεωρούν ότι η πρόσφατη διόρθωση των μετοχών είναι «χριστουγεννιάτικο δώρο», δημιουργώντας αγοραστικές ευκαιρίες.

«Νομίζω ότι πήραμε νωρίς ένα χριστουγεννιάτικο δώρο με αυτές τις ρευστοποιήσεις της Παρασκευής και της Δευτέρας», σχολιάζει στο CNBC ο Τζεφ Σάουτ, στρατηγικός αναλυτής στην Capital Wealth Planning.

Oι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street έκλεισαν την Παρασκευή με πτώση περίπου 4%, ενώ έκλεισαν και χθες με μεγάλες απώλειες, στον απόηχο των νέων απειλών Τραμπ περί επιβολής δασμών στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου από Βραζιλια και Αργεντινή. Η πτώση 0,9% του S&P 500 ήταν η μεγαλύτερη από τις 8 Οκτωβρίου. Mε απώλειες 0,9% έκλεισε και ο Dow Jones, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχώρησε 1%.

Ιστορικά, ο Δεκέμβριος αποτελεί τον πιο δυνατό μήνα του έτους, πέρυσι όμως ο S&P 500 έχασε πάνω από 9% στη διάρκεια του τελευταίου μήνα του έτους. Στη συνέχεια όμως η αγορά επανέκαμψε δυναμικά στη διάρκεια του 2019, με τον S&P 500 να εμφανίζει κέρδη 24% από τις αρχές του έτους και ο Dow σχεδόν 20%.

Ο κ. Σάουτ δεν αποκλείει να συνεχισθούν οι ρευστοποιήσεις αυτή την εβδομάδα, αυτό όμως δεν αλλάζει τις ευρύτερες προοπτικές των αμερικανικών μετοχών.

naftemporiki.gr