Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου 2007 12:12

Χρ. Φώλιας: Θα χτυπηθούν αλύπητα τα καρτέλ

Πρακτικές καρτέλ που νοθεύουν τον ανταγωνισμό θα χτυπηθούν αλύπητα δήλωσε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Ανάπτυξης Χρ. Φώλιας απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Σπ. Χαλβατζή σχετικά με τις αυξήσεις των τιμών στα είδη λαϊκής κατανάλωσης

Αποτελεί σταθερή και αμετακίνητη βούληση του υπουργείου Ανάπτυξης, ο νόμος για τον υγιή ανταγωνισμό να εφαρμόζεται απαρέγκλιτα είπε ο κ. Φώλιας. Οι βασικοί πυλώνες της κυβερνητικής πολιτικής είναι το χτύπημα σε κάθε απόπειρα νόθευσης του ανταγωνισμού και η συστηματική ενημέρωση του καταναλωτή είπε χαρακτηριστικά, ενώ σημείωσε την υποχρέωση που έχει επιβληθεί στις βιομηχανίας, δέκα μέρες πριν από τη μεταβολή σε τιμές των προϊόντων τους, να ενημερώνουν απευθείας τη γενική γραμματεία Εμπορίου.

Ο κ. Χαλβατζής είπε ότι η καλπάζουσα ακρίβεια δεν είναι σχήμα λόγου, ενώ, αναφερόμενος στις πρόσφατες κινητοποιήσεις για το Ασφαλιστικό, είπε ότι «οι εργαζόμενοι έστειλαν τα μηνύματά τους, και όποιος δεν παίρνει υπόψη του, θα τρίβει κάποια στιγμή τα μάτια του». Όσο για την ακρίβεια, είπε ότι για να την αντιμετωπίσει η κυβέρνηση θα πρέπει να συγκρουστεί με την πολιτική της κυβέρνησης, αλλά ΝΔ και ΠΑΣΟΚ «δεν έχετε τέτοια πρόθεση».

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ