Γερμανία και Αυστρία βρίσκονται στην κορυφή της κατάταξης των χωρών της Ευρώπης με βάση την οικονομική ευημερία, ενώ Ελλάδα και Λιθουανία καταλαμβάνουν τις τελευταίες θέσεις, όπως δείχνει το Βαρόμετρο Οικονομικής Ευημερίας της Intrum. Στην έρευνα της ελβετικής εταιρείας διαχείρισης απαιτήσεων συμμετείχαν 24.004 καταναλωτές από 24 χώρες της Ευρώπης και η κατάταξη έγινε με βάση την ικανότητά τους να πληρώνουν εγκαίρως τους λογαριασμούς, την ελευθερία πίστωσης, καταθέσεις και γνώσεις οικονομικών θεμάτων.
Γερμανία και Αυστρία βρίσκονται στην κορυφή της κατάταξης των χωρών της Ευρώπης με βάση την οικονομική ευημερία, ενώ Ελλάδα και Λιθουανία καταλαμβάνουν τις τελευταίες θέσεις, όπως δείχνει το Βαρόμετρο Οικονομικής Ευημερίας της Intrum.
Στην έρευνα(European Consumer Payment Report) της ελβετικής εταιρείας διαχείρισης απαιτήσεων συμμετείχαν 24.004 καταναλωτές από 24 χώρες της Ευρώπης και η κατάταξη έγινε με βάση την ικανότητά τους να πληρώνουν εγκαίρως τους λογαριασμούς, την ελευθερία πίστωσης, καταθέσεις και γνώσεις οικονομικών θεμάτων.
Και σε αυτή την έρευνα, οι χώρες του Βορρά υπερτερούν. Ως προς τη δυνατότητα των καταναλωτών να πληρώνουν εγκαίρως τους λογαριασμούς τους, Γερμανία και Δανία καταλαμβάνουν τις πρώτες θέσεις, ενώ τα νοικοκυριά σε Ουγγαρία, Δημοκρατία της Τσεχίας και Εσθονία εμφανίζουν την υψηλότερη πιστωτική ελευθερία, δηλαδή έχουν τη μικρότερη εξάρτηση από χρέος.
Οι καταναλωτές σε Σουηδία και Ελβετία είναι «πρωταθλητές» στην αποταμίευση, σε μηνιαία βάση, ενώ Φινλανδοί και Βρετανοί έχουν τις βαθύτερες γνώσεις σε οικονομικά ζητήματα.
Σχεδόν το ήμισυ(ποσοστό 45%) των Ευρωπαίων καταναλωτών εκφράζουν ανησυχίες ότι οι λογαριασμοί τους αυξάνονται με ρυθμούς ταχύτερους από ό,τι τα εισοδήματά τους, ενώ το 43% δηλώνουν ότι οι ανησυχίες για οικονομικά ζητήματα έχουν αντίκτυπο στη γενικότερη ευημερία τους. Το 24% έχει δανεισθεί χρήματα το τελευταίο εξάμηνο ή έχει φθάσει στο ανώτατο επιτρεπτό όριο της πιστωτικής κάρτας για να εξοφλήσει τους λογαριασμούς, έναντι αντίστοιχου ποσοστού 20% πέρυσι.
naftemporiki.gr