Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 18 Δεκεμβρίου 2007 07:24

Ελαφρά διαφοροποίηση του αργού

ΕΛΑΦΡΑ διαφοροποίηση σημείωσε το αργό πετρέλαιο στη Ν. Υόρκη μετά τη χθεσινή του υποχώρηση, καθώς η ανησυχία για την ταχύτερη αύξηση του πληθωρισμού και τις ζημίες από τη στεγαστική πίστη των ΗΠΑ θα εμποδίσει την οικονομική ανάπτυξη της χώρας και θα μειώσει τη ζήτηση για πετρέλαιο.

Χθες οι μετοχές στις ΗΠΑ σημείωσαν τις μεγαλύτερες απώλειες δύο ημερών σε χρονικό διάστημα πλέον του μηνός, καθώς η άνοδο των τιμών καταναλωτή και οι ζημίες 70 δισ. δολ. των τραπεζών από τη στεγαστική πίστη τόνωσαν τους φόβους ότι η οικονομία ενδέχεται να συρρικνωθεί. Το πετρέλαιο κινήθηκε πτωτικά καθώς οι μετεωρολόγοι στις ΗΠΑ είπαν ότι πιο ζεστός καιρός θα επικρατήσει στα βορειοανατολικά έως τις 30 Δεκεμβρίου.

Το αργό πετρέλαιο για τα συμβόλαια του Ιανουαρίου διαπραγματεύθηκε στα 90,82 δολ. το βαρέλι, 19 σεντς υψηλότερα κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης (Nymex) στις 10:02 π.μ. στη Σιγκαπούρη. Χθες τα συμβόλαια υποχώρησαν 64 σεντς, ποσοστό 0,7%, φθάνοντας στα 90,63 δολ. το βαρέλι. Τον περασμένο μήνα το αργό σημείωσε απώλειες περίπου 4%.

Το μπρεντ για τα συμβόλαια του Φεβρουαρίου υποχώρησε 40 σεντς, φθάνοντας στα 91,29 δολ. το βαρέλι στο Λονδίνο.