Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 20 Δεκεμβρίου 2007 15:32

«Το ΠΑΣΟΚ δεν δέχεται το "ξεπούλημα" των δύο μεγάλων λιμανιών»

«Το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να δεχτεί το "ξεπούλημα" των δύο μεγάλων λιμανιών της χώρας, τη στιγμή μάλιστα που παρουσιάζουν υψηλότατη κερδοφορία», επισημαίνει ο εισηγητής του ΚΤΕ Εμπορικής Ναυτιλίας του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Διαμαντίδης, με αφορμή την εξαγγελία του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, για την προκήρυξη διεθνούς μειοδοτικού διαγωνισμού για τις Α.Ε Οργανισμός Λιμένος Πειραιά & Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης.

Όπως υποστηρίζει ο κ. Διαμαντίδης, η απαράδεκτη τακτική του πρώην υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας συνεχίζεται και από τον σημερινό υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Βουλγαράκη, ο οποίος -όπως τονίζει το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ- «απηύθυνε "τελεσίγραφο" στους εκπροσώπους των εργαζομένων, για την πρόθεση της κυβέρνησης να εκχωρήσει, με μακροχρόνια μίσθωση, την «προβλήτα δύο» του Εμπορικού Λιμένα στον Πειραιά και στην Θεσσαλονίκη αντίστοιχα».

«Δεν είμαστε αντίθετοι με λύσεις στις οποίες θα συμφωνήσουν οι εργαζόμενοι. Θεωρούμε, όμως, απαράδεκτη την πρόταση του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, για εθελούσια έξοδο λιμενεργατών και υπαλλήλων σε ΟΛΠ και ΟΛΘ, όταν η κυβέρνηση έχει ανοίξει το Ασφαλιστικό, με σαφή πρόθεση την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης», κατέληξε ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ, εκφράζοντας τη στήριξη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στον αγώνα της ΟΜΥΛΕ και των εργαζομένων στους Οργανισμούς Λιμένων Πειραιά & Θεσσαλονίκης.