Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 20 Δεκεμβρίου 2007 17:42

MPB: Εξαγορά τράπεζας στη Ρωσία

Την εξαγορά της ρωσικής τράπεζας ΟΟΟ Rossisysky Promyishlenny Bank (Rosprombank) ανακοίνωσε σήμερα η Marfin Popular Bank (MPB).

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η Marfin Popular Bank συμφώνησε την εξαγορά ποσοστού ελέγχου (50,04%) της OAO RPB- Holding, στη οποία ανήκουν η ρωσική τράπεζα, καθώς και η θυγατρική της OOO RPB - Leasing, έναντι 83 εκατ. ευρώ.

Η εξαγορά εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί κατά το πρώτο εξάμηνο του 2008, στη διάρκεια του οποίου αναμένεται να εκδοθούν οι εγκρίσεις των εποπτικών αρχών στην Κύπρο και στη Ρωσική Ομοσπονδία.

Η Rosprombank, προστίθεται στην ανακοίνωση, είναι μια ταχύτατα αναπτυσσόμενη τράπεζα στη Ρωσία, με σημαντική δραστηριότητα στην χρηματοδότηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων και δίκτυο καταστημάτων που καλύπτει τις μεγάλες πόλεις της χώρας, στις οποίες περιλαμβάνονται η Μόσχα, η Αγία Πετρούπολη και οι γύρω περιοχές. Διαθέτει 30 καταστήματα και απασχολεί 485 άτομα.

Δήλωση Αν. Βγενόπουλου

Ο διευθύνων σύμβουλος της Marfin Popular Bank Ανδρέας Βγενόπουλος έκανε το ακόλουθο σχόλιο: «Η επέκταση της Τράπεζας στην ρωσική αγορά είναι ένα ακόμα βήμα στην ταχύτατη ανάπτυξη των διεθνών δραστηριοτήτων μας. Η τεχνογνωσία και η επάρκεια κεφαλαίων της Marfin Popular Bank, με την υποστήριξη των τοπικών συνεργατών μας που έχουν βαθιά γνώση της ρωσικής αγοράς, θα επιταχύνουν την ανάπτυξη της Rosprombank, τόσο στη χρηματοδότηση επιχειρήσεων όσο και ιδιωτών. Πιστεύουμε ότι η επέκταση των δραστηριοτήτων του Ομίλου στη Νοτιοανατολική Ευρώπη καθώς και οι συνέργιες που δρομολογούνται, θα δημιουργήσουν σημαντικές υπεραξίες για τους μετόχους μας».