Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 21 Δεκεμβρίου 2007 10:31

Θετικό κλίμα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

ΕΝΤΟΝΑ ανοδικές τάσεις επικρατούν σήμερα στις μεγαλύτερες χρηματιστηριακές αγορές της Ευρώπης ύστερα από την άνοδο στα αμερικανικά και ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Στις 10:15΄, ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 διαμορφωνόταν στις 1.498,7 μονάδες αυξημένος κατά 0,8%. Από την αρχή του έτους σημειώνει μικρή άνοδο κατά 1%.

Στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, ο δείκτης FTSE 100 σημειώνει άνοδο κατά 0,91%, ενώ οι δείκτες CAC 40 και Xetra DAX σε Παρίσι και Φρανκφούρτη ενισχύονται κατά 1,19% και 0,76% αντιστοίχως.

Στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος βρίσκεται ο τεχνολογικός κλάδος με τις μετοχές των εταιρειών Nokia, SAP και Infineon να σημειώνουν άνοδο μεταξύ 0,6% και 1,8%.

Ώθηση στις παραπάνω μετοχές έδωσε η σημαντική χθεσινή άνοδος του δείκτη Nasdaq στη Νέα Υόρκη.

Κινητικότητα παρουσιάζει και ο χρηματοοικονομικός κλάδος, μετά το δημοσίευμα της Wall Street Journal ότι η Merrill Lynch ενδέχεται να λάβει κεφάλαια ύψους 5 δισ. δολαρίων από το κρατικό επενδυτικό κεφάλαιο Temasek Holdings της Σιγκαπούρης.

Στην Ευρώπη, η γαλλική Credit Agricole ανακοίνωσε ότι θα καταγράψει ζημίες προ-φόρων ύψους 2,5 δισ. ευρώ το 2007 εξαιτίας της πιστωτικής κρίσης.

Η μετοχή της εν λόγω τράπεζας άνοιξε με απώλειες πάνω από 2%.