Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 21 Δεκεμβρίου 2007 11:30

Advantage Partners: Δημόσια προσφορά για την Tokyo Star Bank

ΠΡΟΣΦΟΡΑ εξαγοράς της Tokyo Star Bank, ύψους 252 δισ. γιεν (2,2 δισ. δολάρια), κατέθεσε το μεγαλύτερο fund εξαγορών της Ιαπωνίας Advantage Partners.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της εταιρείας, η Advantage συμφώνησε να προχωρήσει στην εξαγορά του 68% που κατείχε η αμερικανική Lone Star Funds στην τράπεζα, έναντι τιμήματος 360.000 γιεν ανά μετοχή.

Επιπλέον, προσφέρθηκε να αποκτήσει στην ίδια τιμή τις υπόλοιπες μετοχές της Tokyo Star, οι οποίες έκλεισαν την Πέμπτη στα 352.000 γιεν.

Με την εξαγορά αυτή – τη μεγαλύτερη που έχει πραγματοποιηθεί τα τελευταία δύο χρόνια στην τραπεζική αγορά της Ιαπωνίας – η Advantage αναμένεται να αποκτήσει συνολικά 35 υποκαταστήματα και να διαχειρίζεται καταθέσεις 1,5 τρισ. γιεν.

Οι πρώτες συνομιλίες μεταξύ των δύο εταιρειών είχαν ξεκινήσει τον περασμένο Μάιο. Από τότε η μετοχή της Tokyo Star έχει χάσει το 16% της αξίας της.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η περίοδος αποδοχής της προσφοράς θα ανακοινωθεί αφού εγκριθεί πρώτα από τις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές. Σε περίπτωση που επιτευχθεί η εξαγορά, η Advantage σχεδιάζει να διατηρήσει τον έλεγχο της ιαπωνικής τράπεζας τουλάχιστον για τρία χρόνια.