Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 28 Δεκεμβρίου 2007 13:48

Πετραλιά: Με σύνεση οι μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό

ΤΟ ΘΕΜΑ της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης βρέθηκε στο επίκεντρο της σημερινής συνάντησης του Πρωθυπουργού με την υπουργό Απασχόλησης Φάνη Πάλλη Πετραλιά.

Η κυβέρνηση προχωρά κανονικά με βάση το σχεδιασμό της στην ασφαλιστική μεταρρύθμιση με σύνεση και υπευθυνότητα, δήλωσε η κ. Πετραλιά.

«Είναι ο μόνος τρόπος για να αποκτήσουμε βιώσιμο και δίκαιο ασφαλιστικό σύστημα», πρόσθεσε η υπουργός, η οποία είπε επίσης πως οι κατευθύνσεις του πρωθυπουργού και οι δεσμεύσεις απέναντι στους Ελληνες πολίτες είναι η ασφάλεια, η δικαιοσύνη, η ανταποδοτικότητα και η βιωσιμότητα.

Πλήρη αναθεώρηση του συστήματος βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων προτείνει η αρμόδια επιτροπή, η οποία ολοκλήρωσε χθες το έργο της και κατέληξε τελικά σε μια συναινετική πρόταση. Η πρόταση αυτή θα προσυπογραφεί από τα μέλη της επιτροπής και θα σταλεί με τη μορφή πορίσματος στην υπουργό Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας κ. Φάνη Πάλλη - Πετραλιά.

Η υπουργός από την πλευρά της, δήλωνε χθες κατά τη διάρκεια συνάντησής της με τους δημοσιογράφους, ότι θα δοθεί ένα εύλογο χρονικό περιθώριο στην επιτροπή για τη σύνταξη του πορίσματος, όμως η ίδια δεν θα ήθελε να καθυστερήσει πολύ την κατάθεση του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό πέραν του Φεβρουαρίου.