Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 02 Ιανουαρίου 2006 08:53

Hyundai Motor Group: 99 δισ. δολ. οι πωλήσεις το 2006

ΣΤΟΧΟ για αύξηση των πωλήσεων κατά 18%, στα 100 τρισ. ουόν (99 δισ. δολ.) θέτει φέτος η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Ν. Κορέας, Hyundai Motor Co., καθώς επενδύει σε νέα εργοστάσια στις ΗΠΑ και την Κίνα. Ανοδικά κινήθηκαν οι μετοχές της.

Ο όμιλος, που περιλαμβάνει την θυγατρική Kia Motors Corp., εκτιμά ότι οι πωλήσεις θα επιταχυνθούν φέτος από το 13% που σημείωσαν πέρυσι. Οι πωλήσεις της Kia, ενδέχεται να αυξηθούν κατά 16%, φθάνοντας τα 4,12 εκατ. οχήματα, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Hyundai Motor.

Ο πρόεδρος της εταιρείας, Chung Mong Koo, κατασκευάζει εργοστάσια στο εξωτερικό για να επιτύχει τον στόχο να καταστεί ο όμιλος, ένας από τους πέντε μεγαλύτερους στον κόσμο, μέχρι το 2010. Τον Μάϊο, η Hyundai Motor άρχισε να παράγει το ανασχεδιασμένο μοντέλο της Sonata, στο πρώτο εργοστάσιό της στο Μοντγκόμερι της Αλαμπάμα των ΗΠΑ, ενώ τον περασμένο μήνα λανσάρισε το μοντέλο Azera με κινητήρα V-6, προκειμένου να τονώσει την εικόνα της εταιρείας και για να δείξει ότι δεν κατασκευάζει μόνο φθηνά αυτοκίνητα.

Οι μετοχές της Hyundai Motor σημείωναν άνοδο 1,6% σήμερα το πρωΐ, πριν περιορίσουν τα κέρδη τους στις 97.700 ουόν, κατά 400 ουόν υψηλότερα, ποσοστό 0,4%, στις 11 π.μ.

Ο όμιλος σχεδιάζει να αυξήσει φέτος τις δαπάνες του κατά 30% στα 8,54 τρισ. ουόν, σύμφωνα με τη σημερινή ανακοίνωση και σε τομείς όπως η νέα τεχνολογία και ο μηχανολογικός εξοπλισμός παραγωγής.

Η Hyundai Motor κατέχει το 36,3% της Kia Motors, τη στιγμή που άλλη θυγατρική της, η Hyundai Capital Services Inc., κατέχει μερίδιο 9,79%.