Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 02 Ιανουαρίου 2006 09:10

Samsung, LG.Philips: Nωρίτερα η παραγωγή τηλεοράσεων στα νέα εργοστάσια

ΝΩΡΙΤΕΡΑ άρχισαν την παραγωγή στα νέα τους εργοστάσια η Samsung Electronics Co., η μεγαλύτερη εταιρεία που παράγει οθόνες υγρών κρυστάλλων στον κόσμο και η άμεση ανταγωνίστριά της, LG.Philips LCD Co., προκειμένου να αντιμετωπίσουν τη ζήτηση για τηλεοράσεις.

Η μαζική παραγωγή στην γραμμή 7-2 της Samsung, ύψους 4,1 τρισ. ουόν (4,1 δισ. δολ.), η οποία προγραμματιζόταν να αρχίσει τον Απρίλιο, άρχισε χθες, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της εταιρείας. Σήμερα επίσης, η LG.Philips, που εδρεύει στη Σεούλ της Ν. Κορέας, είπε ότι το νέο της εργοστάσιο P7 άρχισε σήμερα την παραγωγή του, κι αυτό νωρίτερα από το πρόγραμμα.

Η δημιουργία εργοστασίων καταδεικνύει την αισιοδοξία των παραγωγών τηλεοράσεων ότι οι αθλητικές διοργανώσεις φέτος, όπως το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου, θα τονώσουν τις πωλήσεις. Η ιαπωνική Sharp Corp., η μεγαλύτερη εταιρείας παραγωγής τηλεοράσεων LCD στον κόσμο, είπε τον περασμένο μήνα ότι θα επεκτείνει την παραγωγική της δυναμικότητα κατά περίπου 10% το νωρίτερο τον Μάρτιο.

Οι μετοχές της Samsung έκλεισαν αμετάβλητες στα 659.000 ουόν και της LG. Philips αναρριχήθηκαν 1,8%, φθάνοντας στα 43.700 ουόν η μία στη Σεούλ.

Οι 64 αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου αρχίζουν στη Γερμανία στις 9 Ιουνίου και θα προσελκύσουν κατά μέσον όρο 500 εκατ. τηλεθεατές, σύμφωνα με την FIFA. Οι χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες στο Τορίνο της Ιταλίας, αρχίζουν τον Φεβρουάριο.