Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 22 Οκτωβρίου 2019 10:32

Market Beat: Χωρίς ικανοποιητικούς όγκους προσδοκία για συνέχεια στην άνοδο

Ενώ οι επενδυτές στις αγορές του ευρώ περιμένουν την απόφαση της ΕΚΤ που θα είναι η τελευταία υπό την ηγεσία του σούπερ Μάριο Ντράγκι για την πολιτική χαλάρωσης που στοχεύει στην αναθέρμανση της οικονομίας στη ζώνη του ευρώ. Το σημαντικό ωστόσο θα είναι η επιμέτρηση την Πέμπτη των διαφωνούντων με τις νομισματικού τύπου παρεμβάσεις των Κεντρικών Τραπεζών στην ΕΚΤ, που ίσως ξεθαρρέψουν αυτή τη μεταβατική περίοδο, που από τον Ντράγκι θα φέρει την Κριστίν Λαγκάρντ στην ηγεσία της.

Γράφει ο Κώστας Ιωαννίδης

Ενώ οι επενδυτές στις αγορές του ευρώ περιμένουν την απόφαση της ΕΚΤ που θα είναι η τελευταίαυπό την ηγεσία του σούπερ Μάριο Ντράγκι για την πολιτική χαλάρωσης που στοχεύει στην αναθέρμανση της οικονομίας στη ζώνη του ευρώ. Το σημαντικό ωστόσο θα είναι η επιμέτρηση την Πέμπτη των διαφωνούντων με τις νομισματικού τύπου παρεμβάσεις των Κεντρικών Τραπεζών στην ΕΚΤ, που ίσως ξεθαρρέψουν αυτή τη μεταβατική περίοδο, που από τον Ντράγκι θα φέρει την Κριστίν Λαγκάρντ στην ηγεσία της.

Η Κίνα και οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν σημειώσει κάποια πρόοδο στις εμπορικές συνομιλίες τους, δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών Λι Γιου Χένγκ σήμερα Τρίτη 22/10, προσθέτοντας ότι όσο και οι δύο πλευρές σέβονται ο ένας τον άλλον, δεν υπάρχει πρόβλημα που δεν μπορεί να επιλυθεί. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τράμπ δήλωσε τη Δευτέρα αισιόδοξος για μια συμφωνία μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, ενώ ο σύμβουλος του Λευκού Οίκου Λάρι Κούντλο δήλωσε ότι οι δασμολογήσεις για τα κινεζικά προϊόντα που προγραμματίζονται για τον Δεκέμβριο θα μπορούσαν να αποσυρθούν εάν οι συνομιλίες πάνε καλά.

Η στερλίνα σήμερα έμεινε σταθερή στα 1,2977 δολάρια μετά την αποτυχία του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον να ψηφιστεί η συμφωνία του για το Brexit και θα προσπαθήσει ξανά σήμερα για να πάρει μέσω του Κοινοβουλίου την έγκριση για το πρώτο στάδιο ενός νομοσχεδίου αποχώρησης.

Οι εγχώριοι αναλυτές και η στήλη εκτιμούσαν, μετά την εικόνα της αγοράς της Παρασκευή, πως η τάση που θα πέρναγε τον μέσο όρο εκτός των ορίων της πρόσφατης συσσώρευσης θα ήταν αυτή που θα επικρατήσει ως το τέλος του μήνα. Με συνέπεια μετά το πρώτο δίωρο, όταν ο ΓΔ είχε βρεθεί στις 866 μονάδες με μέγιστο πριν από 13 λεπτά στις 867,45, να θεωρείται πιθανή η απελευθέρωση των συναλλαγών από το πνεύμα της συσσώρευσης, στη “γνωστή” ζώνη των 848 - 862 μονάδων. Αυτό που δεν συνηγορούσε υπέρ ανάληψης ρίσκου, ήταν οι ρυθμοί συναλλαγών. Καθώς παρέμειναν χαμηλοί, υπογραμμίζοντας πως οι ισχυροί θεσμικοί δεν ενεργοποιήθηκαν από τη ζήτηση που είχε φέρει αυτά τα κέρδη. Ωστόσο ως το μέσο της συνόδου, ο ΓΔ μετά το πρώτο δεκάλεπτο δεν είχε περάσει κάτω από τις 863 μονάδες, με κλείσιμο την προηγούμενη στις 862,58.

Μπορεί ο μέσος όρος χθες, να έδιδε υποσχέσεις ανόδου, αλλά ο 25άρης είχε πάλι εικόνα σταθεροποίησης  και ελεγχόμενης ισορροπίας. Η εισαγωγή εντολών στο σύστημα αποτύπωνε την μετριοπάθεια των αξιώσεων που χαρακτήριζαν τους πωλητές και τους αγοραστές θέσεων στις μετοχές του 25άρη. Σε μέρα που τα πακέτα στο πρώτο μέρος είχαν αξία 422.400 ευρώ και αφορούσαν αποκλειστικά στην ΜΟΗ. Οι προσδοκίες για αποκρυστάλλωση τάσης είχαν μπει πάλι σε δοκιμασία. Αλλά μετά τις 15:35, η ζήτηση δημιούργησε τις προϋποθέσεις για επανάκτηση τιμών πάνω από τις 867 μονάδες.  

Η απουσία μιας κίνησης με όγκους και συναλλακτικό ενδιαφέρον που δεν προκύπτει από τακτικές ανά σύνοδο για ελεγχόμενο rotation στη ζήτηση σε δεικτοβαρή blue chip, δυσκολεύει στην ανεύρεση της κατεύθυνσης της αγοράς.

Η Beta Sec επισημαίνει: “Η ανθεκτικότητα του Χ.Α. έχει βάση στις αποδόσεις των Ελληνικών ομολόγων, οι οποίες έπεσαν σε νέα ιστορικά χαμηλά επίπεδα. Επικρατέστερο σενάριο η συνέχιση του ‘rotation’, καθώς οι Επενδυτές επιδιώκουν νέα επιλεκτικά ενδιαφέροντα ροής ειδήσεων, ενώ ενδέχεται να διατηρήσουν τα επίπεδα συναλλαγών σε περιορισμένο εύρος”.

Η Κύκλος ΑΧΕΠΕΥ εκτιμά: “Την Παρασκευή η S&P ανακοινώνει την έκθεσή της για το αξιόχρεο της Ελληνικής Οικονομίας (ήδη στο ‘Β+’, 4 βαθμίδες χαμηλότερα από investment grade). Η μετάθεση της ψηφοφορίας για τη συμφωνία ‘Brexit’, παρατείνει την αβεβαιότητα για το θέμα. Η τεχνική εικόνα του Χ.Α. αφήνει ανοικτό το σενάριο αναρρίχησης του ΓΔ, αν η επέλευση θετικών εσωτερικών καταλυτών, δεν αντισταθμιστεί από τους ‘μαύρους κύκνους’ του διεθνούς περιβάλλοντος”.

Η Leon Depolas Sec στο τέλος της περασμένης εβδομάδας σημείωνε “ Κρίσιμες για την βραχυπρόθεσμη και ίσως μεσοπρόθεσμη τάση ενδέχεται να αποδειχτούν οι επόμενες συνεδριάσεις του Χ.Α., σε συνάρτηση φυσικά με την πορεία των διεθνών βασικών μετοχικών δεικτών” ενώ χθες επεσήμανε: ”Για την εβδομάδα που ξεκίνησε ο ΓΔ ενδέχεται να έχει μεγαλύτερη μεταβλητότητα και πιθανώς να κινηθεί εντός του εύρους των 840 με 890 μονάδων. Μια αναβάθμιση από τον Οίκο αξιολόγησης S&P την Παρασκευή, θα δώσει μια καλή αφορμή για υψηλότερα επίπεδα. Στο εξωτερικό, η προσοχή είναι στραμμένη στα εταιρικά αποτελέσματα σημαντικών Εταιρειών όπως Amazon, McDonalds, Microsoft, ενώ την Πέμπτη συνεδριάζει η ΕΚΤ”.

Η επίδραση της δυναμικής της περασμένης μέρας

ΗΠΑ

Κέρδη κατέγραψε η Wall Street μετά από δηλώσεις για σημαντική πρόοδο στις διαπραγματεύσεις για την «πρώτη φάση» της εμπορικής συμφωνίας. Συνέβαλλαν επίσης οι θετικές εντυπώσεις  από την έναρξη των ανακοινώσεων επί των εταιρικών αποτελεσμάτων αφού  ανακοίνωσαν κέρδη που ξεπέρασαν τις προβλέψεις των αναλυτών εταιρίες όπως JP Morgan, Bank of America, Νetflix και Citigroup. 

Ο Dow Jones έκλεισε με άνοδο +0,21% ή 57,44 μονάδων στις 26.827,64, ο S&P κατέγραψε κέρδη +0,68% στις 3.006,72 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα +0,91% στις 8.162,99 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές των JP Morgan (+2,5%) και American Express (+2,1%) ενώ πτώση κατέγραψαν οι τίτλοι των Boeing (-3,6%) και Walgreen Boots (-1,3%). Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του 10ετούς ενισχύθηκε κατά πέντε μονάδες βάσης στο 1,79%.

ΕΥΡΩΠΗ

Στις ευρωπαϊκές αγορές, παρά τις νέες περιπλοκές στην κρίσιμη ψηφοφορία για το Brexit, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύθηκε +0,61% στις 394,22 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημείωσε άνοδο +0,18% στις 7.163,64, ο DAX 30 στη Φρανκφούρτη κινήθηκε υψηλότερα +0,91% στις 12.747,96 μονάδες και ο CAC 40 στο Παρίσι κατέγραψε κέρδη +0,21% στις 5.648,35.

Στα χρηματιστήρια της περιφέρειας του ευρώ, ο δείκτης IBEX της Μαδρίτης κινήθηκε υψηλότερα +0,78% στις 9.402,30 μονάδες και ο δείκτης MIB στο Μιλάνο κατέγραψε κέρδη +0,70% στις 22.478,19.

ΧΑ

“Διάδοχος” της συσσώρευσης μια μετριοπαθής άνοδος  

Στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας, μετά από μια όπου οι θεσμικοί πέτυχαν μια αλυσίδα οριακών μεταβολών, οι τιμές, μετά από άνοιγμα στις 862,96, (με ανοδικό χάσμα  0,38 της μονάδας από το κλείσιμο της προηγούμενης 862,58), κατευθύνθηκαν προς την εγγραφή του κατώτερου για τον ΓΔ στις 10:35. Οδηγώντας τον στο επίπεδο των 861,88 μονάδων. Η εγγραφή του ανώτερου για το μέσο όρο ήρθε στις 12:17 και ήταν στο επίπεδο 867,45 μονάδων. Επίσης πλησιάστηκε στις 16:47 (867,22) όπως και στις δημοπρασίες (867,16).

Μετά το κατώτερο, ξεκίνησε μια κλιμακούμενη άνοδος σταθερής κλίσης και όντως ο ΓΔ έφθασε ενδοσυνεδριακά πάνω από τις 867 μονάδες, αδύναμος. Αφού χτύπησε σε αυτό το επίπεδο και υποχώρησε ως τις 863,7 στις 14:08.  Η αντίδραση από εκεί είχε διάρκεια ως την ώρα που ξεκίνησε η διαδικασία των δημοπρασιών και ο ΓΔ ξεπέρασε την σκληρή οροφή (τις 866 μονάδες) που όριζαν οι εγχώριοι αναλυτές, κλείνοντας στις 867,16.

Οι εναλλαγές στην προσφορά και τη ζήτηση των τραπεζικών μετοχών, από τις 10:30 ως το κλείσιμο, καθόρισαν την τιμή του μέσου όρου. Η ζήτηση ήταν ισχυρή για αυτές την τελευταία ώρα, ως το πέρας της ελεύθερης διαπραγμάτευσης. Ο δείκτης τους υποχρεώθηκε να περάσει μια φορά οριακά πάνω από τις 823,5 μονάδες, με μέγιστο μέρας στις 838,63. Στις δημοπρασίες υπήρξε υποχώρηση της ζήτησης, που πέρασε τον δείκτη των τραπεζών από τις 837,9 στις 836,94 όπου και έκλεισε. Με αποτέλεσμα, η δυναμική τη Δευτέρα 21/10 να διατηρήσει για δεύτερη σύνοδο στη σειρά τον ΓΔ μετά από μήνες ψηλότερα από το χάσμα που σχηματίστηκε στη δεύτερη σύνοδο του Οκτώβρη (άνοιγμα και μέγιστο στις 856,58) με βάση το κατώτερο στην πρώτη (861,01).

Ήταν τελικά μεικτή η κίνηση του ΓΔ  με τον χρόνο της ελεύθερης διαπραγμάτευσης για τους βασικούς δείκτες σε θετικό πεδίο στο μεγαλύτερο διάστημα με σημαντικότερες τις κινήσεις που έγιναν στο δεύτερο μέρος με εκτίναξη την τελευταία ώρα.

Στις πρώτες θέσεις των blue chip εκτός Τραπεζών που συνέβαλλαν στην άνοδο με βάση τη μεταβολή (άνω του +1%) οι ΤΙΤC +1,54%, ΜΟΗ +1,14%, ΑΡΑΙΓ +1,13%, και ΟΛΠ +1,10%. Οι τράπεζες είχαν ανοδική τελική εικόνα. O Δείκτης  τους με ελάχιστο οριακά κάτω από τις 824 μονάδες κατέληξε στις 836,39 από 824,39 μονάδες την προηγούμενη, με μεταβολή +1,52%.                                  

Οι μετοχές του 25άρη που συνέβαλλαν πτωτικά, ήταν οι ΕΛΛΑΚΤΩΡ -0,89%, ΤΕΝΕΡΓ -0,81%, ΕΧΑΕ -0,67%, ΕΕΕ -0,63% και ΜΠΕΛΑ -0,34%. Η παρουσία των θεσμικών του δολαρίου έγινε θετικά αισθητή από τις 16:20 ως τις 17:00. Ήταν σύνοδος με ανοδικά αποτέλεσμα για την κεφαλαιοποίηση του ΧΑ, που κατέληξε στα 57,718 από 57,505 δις ευρώ.

Τη σύνοδο σφράγισε ελαφρά ανώτερο συναλλακτικό ενδιαφέρον έναντι της προηγούμενης συνεδρίας, με συναλλαγές σε πακέτα αξίας 5,492 εκατ. ευρώ (για ΕΥΡΩΒ και ΜΟΗ). Η δε εμφάνιση κερδών και στα 4 Τραπεζικά blue chip, δεν είχε πιθανά σχέση με την δυναμική στα ελληνικά ομόλογα αναφοράς. Αυτά εμφάνισαν διακύμανση της απόδοσης κατά 2-3 μονάδες και με μεταβολή 1 μονάδας βάσης, η απόδοση από 1,32% κατέληξε στο 1,33%.

 Επηρέασαν θετικά  οι μεταβολές για τις Τράπεζες (+1,52%), αφού οι επενδυτές έκλεισαν την ΑΛΦΑ στο  +1,50, την ΕΤΕ στο +0,98%, ΕΥΡΩΒ  +1,70% και την ΠΕΙΡ στο +2,07%. Οι μετοχές του FTSEM αντιμετωπίστηκαν καλύτερα από τα blue chip με μεταβολή +1,77%.

Η στατιστική εικόνα των blue chip επιδεινώθηκε ελαφρά όπως προκύπτει από το πλήθος των ανοδικών (14 από 16) blue chip έναντι των καθοδικών (7 από 6) και τέσσερα ΒΙΟ, ΓΕΚΤΕΡΝΑ, ΛΑΜΔΑ, ΦΡΛΚ στα αμετάβλητα. Στο ΧΑ ο ΓΔ με μεταβολή +0,53% οδηγήθηκε στις 867,16 από 862,58 μονάδες και ο 25άρης έκλεισε στις 2156,54 από 2146,38 με μεταβολή +0,47%.

Για να συμβούν τα παραπάνω, ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 49,627 εκατ. ευρώ και οι συναλλαγές με πακέτα είχαν αξία 5,492 εκατ. ευρώ. Στις μετοχές 25άρη, χωρίς να ληφθούν υπόψη τα πακέτα, κατευθύνθηκαν 40,811 εκατ. ευρώ και στου FTSEM  1,874 εκατ. ευρώ. Το πλήθος των ανοδικών ανήλθε σε 50, των καθοδικών 41 και 31 ήταν οι σταθερές.

Τεχνική ανάλυση παράγωγα

Στο τέλος αυξήθηκαν οι αισιόδοξες προσδοκίες

Στην πρώτη σύνοδο της εβδομάδας με κυριαρχία των σειρών Νοεμβρίου, οι επενδυτές ώθησαν ψηλότερα κατά 10,16 μονάδες την τιμή του FTSE25. Το μέγιστο στις 2156,97 μονάδες εμφανίστηκε στις 17:10, ενώ προηγήθηκε στις 10:35 η εγγραφή του ελάχιστου στις 2142,44. Στις 17:00 τον είχαν οδηγήσει στις 2155,87. Το κλείσιμο στις 2156,54 αντιστοιχεί σε μεταβολή +0,47%. Ο τζίρος στα παράγωγα υποχώρησε στα 9,141 από 18,600 εκατ. ευρώ.

Στα ΣΜΕ του 25άρη ο όγκος για τη σειρά Νοεμβρίου που κυριάρχησε  διαμορφώθηκε στα 940 συμβόλαια με ανώτερο τις 2157,00, κατώτερο τις 2142,25 και τελευταίες πράξεις στις 2157,00 από 2144,50 μονάδες. Ενώ άλλαξαν χέρια και 26 λήξης Δεκεμβρίου. Για τη νέα κυρίαρχη σειρά Νοεμβρίου άφησαν ανοιχτά 14.454 από 14.389 ΣΜΕ. Για τη σειρά Δεκεμβρίου τα ανοικτά συμβόλαια έγιναν 74 από 75.

Στα δικαιώματα προαίρεσης του ίδιου δείκτη το ενδιαφέρον συνολικά αυξήθηκε ελαφρά. Στα calls του 25άρη λήξης Νοεμβρίου, ο όγκος διαμορφώθηκε σε 22 συμβόλαια για τιμές εξάσκησης από τις 2000 μονάδες ως τις 2200. Στα δικαιώματα αγοράς της επόμενης σειράς διακινήθηκαν 15 συμβόλαια για τιμή εξάσκησης στις 2200 μονάδες. Στα δικαιώματα πώλησης της σειράς Νοεμβρίου άλλαξαν χέρια 50 συμβόλαια για τιμή εξάσκησης στις 2100 μονάδες. Για την επόμενη σειρά (Δεκεμβρίου) ο όγκος ήταν 200 συμβόλαια για τιμές εξάσκησης από τις 2150 ως τις 2250 μονάδες.

Το συναλλακτικό ενδιαφέρον στο stock repo ήταν ανεβασμένο και αφορούσε στα 26.600 συμβόλαια για ΟΤΕ, στα 2.433 για ΕΤΕ και στα 1.500 για ΔΕΗ.

Ακόμα δεν έχουν ξεκινήσει από τους κυνηγούς κερδών από βραχυπρόθεσμες κινήσεις τα στοιχήματα για την πιθανή αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της ελληνικής οικονομίας  που θα “κληρώσει” την Παρασκευή. Οι ανησυχίες των traders αφορούν στην πιθανή επανάληψη του χρησμού της Moody΄s. Γιατί η έκθεση που αναμένουμε θα γίνει από την S&P, που είναι εξίσου αυστηρή με τη Moody’s, η οποία στην τελευταία αξιολόγηση αποφάσισε να μην αλλάξει βαθμίδα για την ελληνική οικονομία.  Αμφότερες μας έχουν μια βαθμίδα χαμηλότερα από την κατάταξη των  Fitch και DBRS.

Η εντύπωση της στήλης είναι πως οι ξένοι θεσμικοί δυο συνεδριάσεις πριν τη δημοσίευση της έκθεσης, ίσως γνωρίζουν το περιεχόμενο και συνεπώς θα αντιδράσουν κατάλληλα. Για τη χθεσινή άνοδο χρειάστηκε να μειωθούν οι απώλειες από τις πιέσεις σε δεικτοβαρή blue chip και να περάσει η ΕΥΡΩΒ σε θετικό πεδίο, ώστε να μεγαλώσει η θετική συνεισφορά του τραπεζικού κλάδου. Τα αναφέρουμε για να γίνει κατανοητό το είδος και το ύφος των συναλλαγών, που ακόμα θα το χαρακτηρίζαμε ανθυγιεινό, για ιδιώτες επενδυτές. Ωστόσο τεχνικά, αυτή η σεμνή άνοδος, αν διατηρήσει τον ΓΔ ψηλότερα από τις 866 μονάδες, σύμφωνα με την αγοραία συναίνεση θα ανοίξει επιτέλους την όρεξη για κίνηση ως τις 890 μονάδες

Σχόλια εγχώριων αναλυτών

Ο Ηλίας Ζαχαράκης διευθύνων σύμβουλος της Fast Finance ΑΕΠΕΥ:

“Η εβδομάδα που ξεκίνησε, ουσιαστικά, περιμένει την αξιολόγηση της S&P και μετά από δύο εβδομάδες και την έκθεση της DBRS. Θυμίζουμε πως απέχουμε 4 βαθμίδες για να γίνει η Οικονομία και πρακτικά επενδύσιμη, ασχέτως αν η απόδοση στο 10ετες βρίσκεται σε ιστορικά χαμηλά.

Κάθε αλλαγή στην βαθμολόγηση επιδρά θετικά και στο Χρηματιστήριο και ειδικά στον Τραπεζικό κλάδο, που εναγωνίως περιμένει και την “Ηράκλεια λύση”. Μην ξεχνάμε παράλληλα, πως η Ελλάδα έχει όλες τις πιθανότητες να ενταχθεί στο “QE”.

Η ΤΕΝΕΡΓ, ολοκλήρωσε την νέα έκδοση με επιτυχία και όλα δείχνουν πως το πιο πιθανόν είναι να ακολουθήσουν ο Μυτιληναίος και ο ΟΠΑΠ. Μοναδική Εταιρεία που ακόμα δεν έχει βγάλει ομόλογο από την σειρά του 2014, είναι η ΔΕΗ, που αν τα καταφέρει και αυτή θα είναι ακόμα ένα θετικό γεγονός για την Εταιρεία.

Μεσοπρόθεσμα παραμένουμε ιδιαίτερα αισιόδοξοι, περιμένοντας την ανοδική λύση της συσσώρευσης του τελευταίου τριμήνου. Ο τζίρος δεν βοηθάει στην παρούσα και θα πρέπει να αλλάξει επίπεδο μαζί με την Αγορά”.

Σήμερα

Οι αγορές στην Ασία διαπραγματεύονται κυρίως υψηλότερα σήμερα το πρωί. Οι αγορές στην Ιαπωνία είναι σήμερα σε αργία. Στο Χονγκ Κονγκ, οι Galaxy Entertainment Group, Sands China και Geely Automobile Holdings παρουσίασαν αύξηση +2,7%, +2,9% και +4,0% αντίστοιχα.

Εν τω μεταξύ, China Mobile, China Overseas Land & Investment και China Unicom που διαπραγματεύονται στο χρηματιστήριο του Hong Kong έχουν

Απώλειες  -1,4%, -2,1% και -3,7% αντίστοιχα.

Στη Νότια Κορέα, οι Shinsung Tongsang, Woori Financial Group και η Hyundai Heavy Industries Holdings ενισχύθηκαν  κατά +1,1%, +2,5% και +2,5%,

αντίστοιχα. Ενώ στον αντίποδα με απώλειες βρέθηκαν, Netmarble, NCSoft και Samsung SDS με απώλειες κατά -0,2%, -0,8% και -1,5%, αντίστοιχα. Ο δείκτης Hang Seng διαπραγματεύεται κατά +0,2% ψηλότερα στις 26.771,0 μονάδες, ενώ ο Kospi

ο δείκτης διαπραγματεύεται 1,1% υψηλότερα στα 2.088,6. Χθες, ο δείκτης Nikkei 225 αυξήθηκε κατά 0,2% για να τερματίσει τη συνεδρίαση στις 22.548,9 μονάδες.