Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 02 Ιανουαρίου 2006 19:00

Gazprom: Η παροχή αερίου στην Ευρωπή θα έχει πλήρως αποκατασταθεί μέχρι αύριο

Η παροχή φυσικού αερίου προς την Ευρώπη θα έχει αποκατασταθεί πλήρως μέχρι αύριο το απόγευμα, ανακοίνωσε πριν από λίγο η ρωσική Gazprom.

«Εχουμε λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για τον εφοδιασμό της Ευρώπης με φυσικό αέριο με σεβασμό στις συμβατικές μας υποχρεώσεις. Αύριο το απόγευμα θα έχουν πλήρως αποκατασταθεί οι παραδόσεις του αερίου για την Ευρώπη σύμφωνα με τα υφιστάμενα συμβόλαια», δήλωσε ο αντιπρόεδρος του ρωσικού ομίλου Αλεξάντρ Μεντβέντεφ, τις δηλώσεις του οποίου μετέδωσαν τα ρωσικά πρακτορεία Ria Novosti και Interfax.

Παράλληλα, το υπουργείο της Οικονομίας στην Αυστρία -η οποία ανέλαβε για το τρέχον εξάμηνο την εναλλασσόμενη προεδρία της Ευρωπαϊκής Ενωσης- ανακοίνωσε ήδη ότι «ο Αλεξάντρ Μεντβέντεφ διαβεβαίωσε ότι μέσα σε ένα 24ωρο θα έχει εξασφαλιστεί η προμήθεια του πλήρους όγκου των παραδόσεων (ρωσικού φυσικού) αερίου προς την Ευρώπη» και αυτό «εντελώς ανεξαρτήτα από την υπάρχουσα διαφορά στην κοστολόγηση του αερίου που έχει ανακύψει με την Ουκρανία».

«Εφόσον αυτό επαληθευθεί, τότε θα μπορούμε να μιλήσουμε για μια εκτόνωση της κατάστασης» αναφέρεται στην επίσημη αυστριακή ανακοίνωση.