Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 05 Ιανουαρίου 2006 10:27

HBOS: Αποχωρεί από τη θέση του CEO o James Crosby

ΑΠΟΧΩΡΕΙ ο James Crosby από τη θέση του ανώτατου εκτελεστικού διευθυντή της τέταρτης μεγαλύτερης τράπεζας της Βρετανίας, HBOS Plc, ενώ τη θέση του θα αναλάβει ο Andy Hornby, νυν Chief Operating Officer.

O Crosby, 49 ετών, αποχωρεί στις 31 Ιουλίου, μετά από επτά χρόνια στη θέση του επικεφαλής της HBOS και της προκάτοχου της Halifax Plc, η οποία συγχωνεύθηκε με την Bank of Scotland το 2001. Ο Hornby, 38 ετών, μπήκε στο διοικητικό συμβούλιο της Halifax το 1999 ως επικεφαλής της λιανικής τραπεζικής και έγινε Chief Operating Officer της HBOS τον Ιούλιο του 2005.

«Μετά από επτά και πλέον χρόνια ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής, πιστεύω ότι η στιγμή είναι κατάλληλη για κάποιον άλλον να αναλάβει τα ηνία της HBOS και την οδηγήσει», είπε σήμερα ο Crosby σε ανακοίνωσή του, συμπληρώνοντας: «Με την επιλογή του Andy, το διοικητικό συμβούλιο επέλεξε το πιο κατάλληλο πρόσωπο για τη θέση».

Η HBOS, που εδρεύει στο Εδιμβούργο, ανακοίνωσε επίσης ο Benny Higgins της Royal Bank of Scotland Group Plc θα αναλάβει την λιανική τραπεζική.

Οι μετοχές της HBOS σημείωσαν πέρυσι άνοδο 17%, υπερβαίνοντας την άνοδο 7,3% του δείκτη FTSE 350 Banks Index την ίδια χρονική περίοδο.