Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 09 Ιανουαρίου 2006 15:20

Προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών της Γ. Λεβεντάκης ΤΕΧ Α.Β.Ε.Ε.

Την προσωρινή αναστολή των μετοχών της εταιρείας «Γ. Λεβεντάκης ΤΕΧ Α.Β.Ε.Ε.» από σήμερα 9 Ιανουαρίου 2006, αποφάσισε ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Χρηματιστηρίου Αθηνών, Σπύρος Καπράλος, λαμβάνοντας υπόψη σημερινό σχετικό αίτημα της Εκτελεστικής Επιτροπής της Κεφαλαιαγοράς.

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ζήτησε από το Χρηματιστήριο να προβεί στην αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών της εταιρείας, διότι διαπίστωσε ότι η εισηγμένη δεν ενημέρωσε το επενδυτικό κοινό σχετικά με τη μη δημοσίευση οικονομικών καταστάσεων για τη χρήση 1.7.04 - 30.6.05 από την εταιρεία «Ελληνικά Εκκοκιστήρια ΑΒΕΕ», εταιρεία συμφερόντων του βασικού της μετόχου κ. Γ. Λεβεντάκη και στην οποία η εταιρεία συμμετέχει σε ποσοστό 19,8% με το ποσό των 10,3 εκατ. ευρώ. Στη σχετική ανακοίνωση σημειώνεται ότι το ποσό αυτό αντιπροσωπεύει το 37,7% περίπου των ιδίων κεφαλαίων της εισηγμένης (στοιχεία 30/9/05).

Οπως αναφέρεται, οι μετοχές της εισηγμένης εταιρείας θα παραμείνουν σε αναστολή μέχρις η εταιρεία «Ελληνικά Εκκοκιστήρια ΑΒΕΕ» να δημοσιοποιήσει προσηκόντως, τις ελεγμένες από ορκωτό ελεγκτή-λογιστή οικονομικές της καταστάσεις για τη χρήση 1.7.04 - 30.6.05.