Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 10 Ιανουαρίου 2006 13:35

ΕΡΓΟΣΕ: Προκήρυξη έργων προϋπολογισμού 540 εκατ. ευρώ

Επτά έργα, συνολικού προϋπολογισμού 540 εκατομμυρίων ευρώ, προκηρύσσει η ΕΡΓΟΣΕ, θυγατρική εταιρία του ΟΣΕ και βασικός φορέας αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού του σιδηροδρομικού δικτύου.

Στα έργα, τα οποία εντάσσονται στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης του νέου σιδηροδρομικού άξονα υψηλών ταχυτήτων Πάτρας - Αθήνας - Θεσσαλονίκης - Ειδομένης (ΠΑΘΕ), περιλαμβάνονται σήραγγες, ανισόπεδες διαβάσεις και επιδομή σιδηροδρομικής γραμμής.

Από το συνολικό προϋπολογισμό των 540 εκατομμυρίων ευρώ τα 365 εκατ. ευρώ αφορούν τον άξονα Αθήνα - Θεσ/νίκη και τα 175 εκατ. ευρώ τον άξονα Κιάτο - Πάτρα.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, οι εργασίες αφορούν αναβάθμιση της υφιστάμενης γραμμής στην περιοχή Οινόη - Τιθορέα, κατάργηση ισόπεδων διαβάσεων για το τμήμα Λεπτοκαρυά έως Θεσσαλονίκη, κατασκευή κάτω Διάβασης στη Σίνδο, κατασκευή Σηράγγων Αιγίου, Τράπεζας , Πλατάνου και γέφυρας Λαδοποτάμου στο τμήμα Κιάτο - Αίγιο, καθώς και ολοκλήρωση της σήραγγας Καλλιδρόμου και αναβάθμιση της υφιστάμενης γραμμής στην περιοχή Δομοκού - Θεσσαλονίκης.

Στην ανακοίνωση διευκρινίζεται ότι οι διαγωνισμοί όλων των ανωτέρω έργων θα έχουν διενεργηθεί μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου 2006.

Πηγή ΑΠΕ