Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2006 07:01

Ασιατικά Χρηματιστήρια

ΠΤΩΤΙΚΑ, για δεύτερη ημέρα, κινούνται οι ασιατικές μετοχές. Τις μεγαλύτερες απώλειες σημειώνουν οι μετοχές των εταιρειών λιανικής πώλησης της Ιαπωνίας, μετά την προς τα κάτω αναθεώρηση της εκτίμησης της Deutsche Bank AG για την διαχειρίστρια πολυκαταστημάτων, Mitsukoshi Ltd. σε συνδυασμό με τα απογοητευτικά κέρδη δύο μικρότερων ανταγωνιστριών της.

Ο Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index, ο οποίος αποτελείται από 14 αγορές στην περιφέρεια, σημείωνε απώλειες 0,5%, φθάνοντας στις 126,83 μονάδες στις 11:35' π.μ. στο Τόκυο. Ο δείκτης υποχώρησε για δεύτερη ημέρα μετά το κλείσιμο στα υψηλότερα επίπεδα από τον Μάϊο του 1996 στις 9 Ιανουαρίου.

Στην Ιαπωνία, ο δείκτης Nikkei 225, έχανε 0,1%, φθάνοντας στις 16.111,63 μονάδες, ενώ ο Topix υποχωρούσε 0,7%.

Πτωτικά κινήθηκαν και οι λοιποί δείκτες στην περιφέρεια, εκτός από τους δείκτες στο Χονγκ Κονγκ, την Αυστραλία και τη Ν. Ζηλανδία. Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 Index αναρριχήθηκε σε επίπεδα ρεκόρ. Τα υψηλότερα κέρδη σημείωναν οι μετοχές της Commonwealth Bank of Australia.

Στην Ιαπωνία, ο δείκτης των 136 μετοχών των εταιρειών λιανικής πώλησης υποχωρούσε 1,5%. Συνολικά τους τρεις τελευταίους μήνες σημείωσε άνοδο 30% και είχε τις καλύτερες επιδόσεις μεταξύ των 10 κλάδων που αποτελούν τον Topix.