Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2006 16:28

Προκήρυξη διαγωνισμού για εγκατάσταση μονάδων κλιματισμού σε συρμούς του Μετρό

Διαγωνισμό για την εγκατάσταση 168 μονάδων κλιματισμού σε 14 συρμούς του δικτύου του Μετρό της Αθήνας, συνολικού προϋπολογισμού 5,5 εκατ. ευρώ, προκήρυξε η Αττικό Μετρό Α.Ε..

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του ΥΠΕΧΩΔΕ, ο διαγωνισμός αναμένεται ότι θα ολοκληρωθεί με την ανάδειξη αναδόχου έως τον Απρίλιο του 2006, ενώ η εγκατάσταση των μονάδων κλιματισμού θα πραγματοποιηθεί σταδιακά έως την άνοιξη του 2007. Αφορά τους συρμούς του Μετρό που καλύπτουν τις ανάγκες των επεκτάσεων προς τους Σταθμούς «Αγιο Δημήτριο» και «Αγιο Αντώνιο», καθώς και της επέκτασης προς το Αιγάλεω.

Οι πρώτοι επτά συρμοί που διαθέτουν σύγχρονες μονάδες κλιματισμού, τέθηκαν σε λειτουργία το καλοκαίρι του 2004 και εξυπηρετούν την επιβατική κίνηση στη Γραμμή 3 από το Μοναστηράκι προς το Αεροδρόμιο.

Ταυτόχρονα, το ΥΠΕΧΩΔΕ εξετάζει τη δυνατότητα εγκατάστασης κλιματιστικών μονάδων, με ειδικές τροποποιήσεις των βαγονιών, και στους 28 αρχικούς συρμούς του δικτύου, στους οποίους δεν υπάρχει πρόβλεψη σχετικών χώρων για την εγκατάσταση του συστήματος κλιματισμού.