Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2006 09:25

LG.Philips LCD: Στα 337 εκατ. δολ. τα κέρδη το δ' τρίμηνο

ΑΥΞΗΣΗ για πρώτη φορά μέσα σε έξι τρίμηνα, εμφάνισαν τα καθαρά κέρδη της δεύτερης μεγαλύτερης εταιρείας που κατασκευάζει οθόνες υγρών κρυστάλλων στον κόσμο, LG.Philips LCD Co., αποτέλεσμα της έντονης ζήτησης για τηλεοράσεις με επίπεδες οθόνες.

Τα καθαρά κέρδη το τρίμηνο εκτινάχθηκαν στα 328 δισ. ουόν (337 εκατ. δολ.) από 35 δισ. ουόν που ήταν πριν από ένα χρόνο, περίοδο κατά την οποία οι πωλήσεις αυξήθηκαν στα 3 τρισ. ουόν, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας. Τα κέρδη της διαμορφώθηκαν υψηλότερα των προβλέψεων των εννέα οικονομικών αναλυτών, που ρωτήθηκαν από το Bloomberg.

H LG.Philips LCD, η πρώτη από τις πέντε μεγαλύτερες εταιρείες του κλάδου στον κόσμο, που ανακοινώνει στοιχεία για την χρονική περίοδο, μείωσε το κόστος παραγωγής, καταφέρνοντας να ισοσταθμίσει τη μείωση των τιμών με το χάσμα για τις οθόνες των κομπιούτερ. Οι εταιρείες LCD, συμπεριλαμβανομένης της Samsung Electronics Co. και της AU Optronics Corp., βασίζονται στο φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου και στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, που αναμένεται να ενθαρρύνουν τους καταναλωτές να αντικαταστήσουν τις παλιές τους τηλεοράσεις με καινούργιες, τονώνοντας την ανάπτυξη σε μια αγορά ύψους 42 δισ. δολαρίων.