Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου 2006 07:17

Samsung: Η πρώτη αύξηση κερδών μέσα σε πέντε τρίμηνα

ΑΥΞΗΣΗ για πρώτη φορά μέσα σε πέντε τρίμηνα, ανακοίνωσε ότι εμφάνισε η Samsung Electronics Co., η εταιρεία της οποίας η χρηματιστηριακή αξία υπερέβη τα 100 δισ. δολ. αυτόν τον μήνα, μετά την έντονη ζήτηση για τηλεοράσεις με επίπεδες οθόνες και για chip για ψηφιακές συσκευές αναπαραγωγής μουσικής.

Το τέταρτο τρίμηνο τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν κατά 40%, φθάνοντας στα 2,56 τρισ. ουόν (2,6 δισ. δολ.) από 1,83 τρισ. ουόν, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της νοτιοκορεατικής εταιρείας. Κατά μέσον όρο, 13 οικονομικοί αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg, προέβλεπαν ότι τα κέρδη της θα ήταν 2,3 τρισ. ουόν. Αύξηση 12% σημείωσαν οι πωλήσεις, φθάνοντας τα 15,5 τρισ. ουόν.

Η Samsung, η μεγαλύτερη εταιρεία που παράγει οθόνες υγρών κρυστάλλων και chips στον κόσμο, αναθεώρησε προς τα πάνω την πρόβλεψή της για τις φορτώσεις LCD και προέβλεψε ότι οι πωλήσεις των chips που αποθηκεύουν τραγούδια στις συσκευές αναπαραγωγής μουσικής, όπως το iPod, θα τριπλασιαστούν το 2006. Η εταιρεία, που ανακοινώνει τα αποτελέσματά της πριν από την Intel Corp. και την Sony Corp., είπε ότι περιμένει «υγιή» ανάπτυξη των κερδών αυτό το τρίμηνο.

Οι μετοχές της Samsung στις 11:21' π.μ. στο Χρηματιστήριο της Ν. Κορέας, σημείωναν απώλειες 0,4%, φθάνοντας στα 681.000 ουόν η μία. Συνολικά πέρυσι, σημείωσαν άνοδο 46%, τη μεγαλύτερη ετήσια άνοδο μέσα σε πέντε χρόνια.