Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2006 18:51

Εξώδικο της ΑΝΕΘ για τη γραμμή Καβάλας - Θάσου

Για ένα «βαθύ υπουργείο που δρα ανεξέλεγκτα» κάνει λόγο η Ανώνυμη Ναυτιλιακή Εταιρεία Θάσου (ΑΝΕΘ) σε εξώδικο που απέστειλε προς τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας, με κοινοποίηση στον ΓΓ του Υ.Ε.Ν. με την ιδιότητα του προέδρου του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (ΣΑΣ), στον πρωθυπουργό, σε τέσσερις εφημερίδες πανελλήνιας κυκλοφορίας, καθώς και στον τοπικό Τύπο.

Με το εξώδικο η διοίκηση της ΑΝΕΘ (τα πλοία της οποίας είναι δρομολογημένα στις πορθμιακές γραμμές Καβάλας - Θάσου) διαμαρτύρεται έντονα για τα δρομολόγια του Ε/Γ - Ο/Γ πλοίου «Θράκη ΙΙ» συμφερόντων της Κοινοπραξίας Πλοίων Θάσου (τα πλοία της οποίας εκτελούν δρομολόγια στις ίδιες πορθμιακές γραμμές) που εγκρίθηκαν από το Σ.Α.Σ. και τα οποία συμπίπτουν με διαφορά πέντε μόλις λεπτών μ' αυτά των πλοίων της ΑΝΕΘ.

«Στις έντονες διαμαρτυρίες της εταιρείας μας», αναφέρεται στο εξώδικο, «οι αρμόδιοι του Υ.Ε.Ν. απάντησαν ότι το "Θράκη ΙΙ" δεν είναι Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο αλλά Ε/Γ πλοίο και μπορεί να εκτελεί ότι δρομολόγια θέλει όπως θέλει. Η δήλωση αυτή αποτελεί μνημείο στρεβλώσεως της λογικής και της πραγματικότητας, με σκοπό την εξυπηρέτηση συμφερόντων».

Μάλιστα, η θιγόμενη εταιρεία, απειλεί ακόμη και με αποδρομολόγηση των πλοίων της από την εν λόγω γραμμή, αφήνοντας σαφή υπονοούμενα για τον τρόπο με τον οποίο εγκρίθηκαν τα δρομολόγια και καταλήγει: «Εφόσον πολιτική του υπουργείου σας», καταλήγει το εξώδικο, «αποτελεί ο αφανισμός των ναυτιλιακών εταιρειών ή τουλάχιστον ορισμένων εξ αυτών σας ανακοινώνουμε ότι η πολιτική σας αυτή έχει αποδώσει».

AΠΕ-ΜΠΕ