Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2006 10:01

SABMiller: 1,8% η αύξηση των πωλήσεων το γ' τρίμηνο από Ευρώπη και Ασία

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ κατά 1,8% μπύρα, πούλησε το τρίτο τρίμηνο της χρήσης η τρίτη μεγαλύτερη ζυθοποιΐα στον κόσμο, SABMiller Plc, αποτέλεσμα της υψηλότερης ζήτησης στην Ευρώπη, την Αφρική και την Ασία.

Η μπύρα που πουλήθηκε από την εταιρεία, αυξήθηκε 4% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος στη Ν. Αφρική, 12% αλλού στην Αφρική και την Ασία και 4% στην Ευρώπη τους τρεις μήνες που έληξαν στις 31 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας. Στις ΗΠΑ οι πωλήσεις της μπύρας Miller στους λιανοπωλητές, μειώθηκε σε ποσοστό της τάξης του 1%. Η αύξηση των δεικτών δεν περιλαμβάνει τους όγκους μπύρας της Bavaria SA, η οποία έγινε μέρος της SABMiller τον Οκτώβριο.

Η εταιρεία, επιδιώκει την ανάπτυξη στην Ανατολική Ευρώπη, τη Ρωσία, τη Ν. Αφρική και την Λατινική Αμερική, καθώς η κατανάλωση μπύρας στις ΗΠΑ και τη Δυτική Ευρώπη μειώνεται. Η εταιρεία, που εδρεύει στο Λονδίνο, έκανε δύο από τις τρεις μεγαλύτερες εξαγορές στην ιστορία του κλάδου, σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg, συμπεριλαμβανομένης και της εξαγοράς της Bavaria SA στην Κολομβία πέρυσι.

Μείωση 4 πένες, ποσοστό 0,4%, σημείωσαν οι μετοχές της εταιρείας, φθάνοντας στις 1.114 πένες η μία χθες στο Λονδίνο. Συνολικά το 2005 σημείωσαν αύξηση 23%, για Τρίτη συνεχόμενη χρονιά. Η εταιρεία, που παλιά ονομαζόταν South African Breweries, μετέφερε τις μετοχές της που ήταν εισηγμένες στο Χρηματιστήριο του Γιοχάνεσμπουργκ στο Λονδίνο το 1999.