Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2006 12:37

Κλωνατέξ: Απάντηση σε επιστολές του Χ.Α.

Σε απάντηση επιστολών του Χ.Α. με αφορμή δημοσιεύματα του Τύπου, η Κλωνατέξ ανακοίνωσε τα εξής:

«1. Σχετικά με τα αναφερόμενα σε δημοσίευμα περί πώλησης της θυγατρικής ΛΑΝ-ΝΕΤ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ Α.Ε., σας γνωρίζουμε ότι η εταιρεία ΛΑΝ-ΝΕΤ δεν ενοποιείται στις οικονομικές καταστάσεις της εταιρείας ΚΛΩΝΑΤΕΞ ΟΜΙΛΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ Α.Ε., λόγω μείωσης του ποσοστού συμμετοχής όπως έχει ήδη ενημερώσει το επενδυτικό κοινό (ανακοίνωση 25/11/2004 και δημοσιευμένες οικονομικές καταστάσεις α' τριμήνου 2005 βάσει των Διεθνών Λογιστικών Προτύπων στις 30/6/05, σημείωση 1) και κατά συνέπεια δεν αποτελεί θυγατρική της. Αναφορικά με τη συμμετοχή στη ΛΑΝ-ΝΕΤ, σας γνωρίζουμε ότι η εταιρεία ΚΛΩΝΑΤΕΞ ΟΜΙΛΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ Α.Ε. δεν προτίθεται να εκχωρήσει τη συμμετοχή της στη εν λόγω εταιρεία, παρά μόνο σε περίπτωση που κριθεί αναγκαίο λόγω μη προγραμματισμένων ταμειακών αναγκών της εταιρείας.

2. Σε ό,τι αφορά πώληση υγιών και εύρωστων νηματουργικών μονάδων, η εταιρεία ούτε προτίθεται ούτε συζητά τέτοιο ενδεχόμενο.

3. Τέλος, σχετικά με την πορεία των διαπραγματεύσεών μας με τις Τράπεζες, όπως έχουμε ήδη ανακοινώσει, οι διαπραγματεύσεις για την εξασφάλιση της χρηματοδότησης του επιχειρησιακού σχεδίου αναδιάρθρωσης και εξυγίανσης των εταιρειών του Κλωστοϋφαντουργικού Τομέα του Ομίλου, έχουν προχωρήσει σε σημαντικό βαθμό. Με την ολοκλήρωσή τους και στα πλαίσια της έγκαιρης και έγκυρης ενημέρωσης του επενδυτικού κοινού, η εταιρεία θα προβεί σε δέουσες ανακοινώσεις».