Πολιτική
Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2006 07:00

Πρόγνωση καιρού

Πρόσκαιρες βροχές, καταιγίδες στις θαλάσσιες περιοχές και θυελλώδεις νοτιοδυτικούς ανέμους, που σταδιακά θα στραφούν από τα βόρεια σε βορειοδυτικούς, προβλέπει για σήμερα, Πέμπτη, η Εθνική Μετωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στη Θράκη. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά. Γρήγορη βελτίωση από τα δυτικά. Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί, που γρήγορα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς ισχυρούς μέχρι πολύ ισχυρούς και τοπικά θυελλώδεις. Θερμοκρασία: Από μείον δύο (-2) έως 9 βαθμούς Κελσίου.

* Δυτική Ελλάδα: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά. Βελτίωση μετά το μεσημέρι από τα βορειοδυτικά. Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και στο Ιόνιο πολύ ισχυροί έως θυελλώδεις. Θερμοκρασία: Από 3 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Νεφώσεις με πρόσκαιρες τοπικές βροχές και στα ορεινά των βορειότερων περιοχών, παροδικές χιονοπτώσεις. Βελτίωση από το απόγευμα. Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και στα ανατολικά πολύ ισχυροί έως θυελλώδεις, που αργότερα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς ισχυρούς μέχρι πολύ ισχυρούς. Θερμοκρασία από μηδέν(0) έως 15 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Νεφώσεις με τοπικές βροχές. Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί πολύ ισχυροί και τοπικά θυελλώδεις, που αργά το βράδυ θα στραφούν σε βορειοδυτικούς ισχυρούς μέχρι πολύ ισχυρούς. Θερμοκρασία: Από 8 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Σταδιακή βελτίωση το βράδυ από Βορρά προς Νότο. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί και πρόσκαιρα τοπικά θυελλώδεις, που γρήγορα θα στραφούν από τα βόρεια σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από 9 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Από αργά το απόγευμα ο καιρός βαθμιαία θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και πρόσκαιρα πολύ ισχυροί, που το απόγευμα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Νεφώσεις με πιθανότητα βροχής νωρίς το πρωΐ και γρήγορη βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί, που γρήγορα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς ισχυρούς και τοπικά πολύ ισχυρούς έως θυελλώδεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από μηδέν (0) έως 8 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Τοπικές νεφώσεις στα ανατολικά και νότια, προβλέπει για αύριο Παρασκευή η ΕΜΥ, με πιθανότητα βροχών νωρίς το πρωΐ στη Βόρεια Κρήτη. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέτροι μέχρι ισχυροί και στο Αιγαίο μέχρι πολύ ισχυροί, με σταδιακή εξασθένηση. Μικρή άνοδο θα σημειώσει η θερμοκρασία κατά τη διάρκεια της ημέρας στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά, αλλά τη νύχτα και νωρίς το πρωΐ στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός.