Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου 2019 16:41

Γ. Πλακιωτάκης: Με ταχύ ρυθμό θα αποκατασταθεί το κτήριο της ΑΕΝ Ασπροπύργου

Την επίσπευση αποκατάστασης της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ) Ασπροπύργου ζήτησε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, ο οποίος επιθεώρησε σήμερα τους χώρους των Σχολών Πλοιάρχων και Μηχανικών Ε.Ν. Ο υπουργός παρακολούθησε τις εν εξελίξει εργασίες στις δομικές ζημιές που είχε υποστεί το κτήριο της σχολής Πλοιάρχων, από τον σεισμό της 19ης Ιουλίου 2019.

Την επίσπευση αποκατάστασης της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ) Ασπροπύργου ζήτησε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, ο οποίος επιθεώρησε σήμερα τους χώρους των Σχολών Πλοιάρχων και Μηχανικών Ε.Ν.

Ο υπουργός παρακολούθησε τις εν εξελίξει εργασίες στις δομικές ζημιές που είχε υποστεί το κτήριο της σχολής Πλοιάρχων, από τον σεισμό της 19ης Ιουλίου 2019.

Όπως υπογράμμισε σε δηλώσεις του, η προσπάθεια αναβάθμισης της ΑΕΝ Ασπροπύργου δεν αφορά μόνο το κτήριο που υπέστη ζημιές, αλλά το σύνολο των κτηριακών και άλλων εγκαταστάσεων. Ένα έργο που, όπως είπε, θα υλοποιηθεί με ταχύ ρυθμό και σε όλο το εύρος των κτηριακών ή άλλων αναγκών.

Οι εν λόγω εργασίες πραγματοποιούνται μετά τη σύμβαση ανακατασκευής των εγκαταστάσεων της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Ασπροπύργου, που υπογράφηκε μεταξύ του Γιάννη Πλακιωτάκη και του προέδρου της Εταιρείας Κοινωνικής Προσφοράς Ελληνικού Εφοπλισμού «Συν-Ενωσις» και προέδρου της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, Θεόδωρου Βενιάμη.

Η «Συν-Ενωσις» χρηματοδοτεί πλήρως κι αποκλειστικά το έργο τής εσωτερικής κι εξωτερικής αποκατάστασης των κτηριακών υποδομών της ΑΕΝ Ασπροπύργου. Οι σχετικές εργασίες έχουν ήδη ξεκινήσει με εντατικούς ρυθμούς, προκειμένου να ολοκληρωθούν εγκαίρως, ώστε να μπορέσει η σχολή και οι καθηγητές της να υποδεχθούν τους παλαιούς και νέους σπουδαστές σε ένα ασφαλές και λειτουργικό  περιβάλλον με αναβαθμισμένες υποδομές φοίτησης και εκπαίδευσης.

Η δωρεά εντάσσεται στο πλαίσιο των ποικίλων δράσεων κοινωνικής στήριξης κι ανάληψης πρωτοβουλιών συνδρομής της ναυτιλιακής κοινότητας στον τόπο, μέσω της Συν-Ενωσις, προς τον τομέα της ναυτικής εκπαίδευσης, στον οποίον δίνεται σταθερά ιδιαίτερη έμφαση, σύμφωνα με την πάγια θέση του εφοπλισμού για αναβάθμισή της κι αναβίωση της ναυτοσύνης των Ελλήνων.

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του προς την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών, την Συν-Ένωσις και προσωπικά προς τον πρόεδρό τους, Θεόδωρο Βενιάμη, για την πρωτοβουλία του να καλύψει πλήρως την αποκατάσταση των κτηριακών υποδομών της ΑΕΝ Ασπροπύργου και να στηρίξει την προσπάθεια να βελτιωθεί το περιβάλλον της ναυτικής εκπαίδευσης.

«Η στήριξη του τομέα της ναυτικής εκπαίδευσης αποτελεί προτεραιότητα του υπουργείου. Στόχος μας είναι η διαρκής αναβάθμισή της και στο πλαίσιο αυτό παρεμβάσεις όπως αυτές της Συν-Ενωσις παίζουν ιδιαίτερα σημαντικό και ξεχωριστό ρόλο» δήλωσε ο κ. Πλακιωτάκης. Όπως σημείωσε, τόσο η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών, όσο και η Συν-Ένωσις, «έχουν αποδείξει διαχρονικά την ετοιμότητά τους να στηρίξουν κάθε προσπάθεια που κατατείνει στο να αποκτήσουμε ένα εκπαιδευτικό περιβάλλον αντάξιο της ναυτικής ιστορίας του τόπου μας».