Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 09 Σεπτεμβρίου 2019 12:32

Αδ. Γεωργιάδης: Το Ελληνικό συνδέεται και με το αίτημα για τα πλεονάσματα

Το ιδιαίτερο ενδιαφέρον των θεσμών για την επένδυση στο Ελληνικό και τον ρόλο του project στη διαπραγμάτευση για τη μείωση των στόχων στα πρωτογενή πλεονάσματα επισημαίνει στη «Ν» ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης. Ήταν το πρώτο θέμα, που έθεσαν οι θεσμοί, όπως εξηγεί. 

Το ιδιαίτερο ενδιαφέρον των θεσμών για την επένδυση στο Ελληνικό και τον ρόλο του project στη διαπραγμάτευση για τη μείωση των στόχων στα πρωτογενή πλεονάσματα επισημαίνει στη «Ν» ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης.

Με άρθρο στην ειδική έκδοση της «Ν» για την 84η ΔΕΘ, ο κ. Γεωργιάδης μεταφέρει ότι κατά την πρώτη του συνάντηση ως υπουργού με την αντιπροσωπεία των θεσμών, «το πρώτο που έθεσαν ήταν το Ελληνικό», γεγονός που καταδεικνύει ότι το συγκεκριμένο project -ύψους 8 δισ. ευρώ- «έχει καταστεί συμβολικό στο να αποδείξει αν η Ελλάδα τελικά μπορεί».

Ο υπουργός Ανάπτυξης συνδέει ευθέως τον βαθμό επιτυχίας στην υλοποίηση της επένδυσης με την προοπτική μείωσης των δημοσιονομικών στόχων, εξέλιξη που θα διαμορφώσει περισσότερο χώρο για μείωση φορολογικών βαρών και επενδύσεις.

«Είμαι απολύτως βέβαιος ότι εφόσον το Ελληνικό προχωρήσει- και θα προχωρήσει- πολλές άλλες επενδύσεις θα ακολουθήσουν, ενώ θα συμβάλει καίρια και στην επίτευξη του στόχου για τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων. Διότι η στρατηγική μας ως κυβέρνησης είναι να κάνουμε πρώτα εμείς όλες τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις και να δείξουμε τι θέλουμε να κάνουμε στη χώρα, και μετά, με αυξημένη την αξιοπιστία της χώρας, να διεκδικήσουμε την επίτευξη του στόχου για τα πρωτογενή πλεονάσματα. Και έτσι πιστεύω θα τον πετύχουμε», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης.

Ο υπουργός Ανάπτυξης αναφέρθηκε ευρύτερα και σε «άλλα μεγάλα επενδυτικά projects» της τάξης των 200-400 εκατ. ευρώ, όπως αυτά στην Κασσιόπη της Κέρκυρας, στο Αφάντου της Ρόδου και στην Ελούντα της Κρήτης. Συνολικά, όπως είπε, είναι τουλάχιστον 1.500 τα επενδυτικά σχέδια, του αναπτυξιακού νόμου και των στρατηγικών επενδύσεων, συνολικού προϋπολογισμού αρκετών δισ. ευρώ εφόσον αθροιστούν, που παραμένουν στα συρτάρια. «Δουλεύουμε νυχθημέρον για όλα αυτά και όχι μόνο για τις πολύ μεγάλες επενδύσεις των εκατοντάδων εκατ. ευρώ αλλά ακόμη και για επενδύσεις της τάξης των 300.000 ευρώ. Για πολλούς μικρομεσαίους επιχειρηματίες μια επένδυση ενός τέτοιου μεγέθους μπορεί να είναι το όνειρο της ζωής τους».

Το άρθρο του κ. Γεωργιάδη, με τίτλο «Όρος εθνικής επιβίωσης η προσέλκυση επενδύσεων», δημοσιεύτηκε στην ειδική έκδοση της «Ν» για την 84η ΔΕΘ: «Με το βλέμμα στις αγορές».

naftemporiki.gr