«Η Ελλάδα γίνεται επιτέλους μια επιχειρηματικά φιλική χώρα» τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων 'Αδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στη γενική συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος στη Θεσσαλονίκη.
«Η Ελλάδα γίνεται επιτέλους μια επιχειρηματικά φιλική χώρα» τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων 'Αδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στη γενική συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος στη Θεσσαλονίκη.
«Καταργούμε, κάθε στάδιο γραφειοκρατίας που δύναται να καταργηθεί και το οποίο υπήρχε, ως απομεινάρι του παρελθόντος, από προηγούμενες εποχές και από προηγούμενες λογικές» τόνισε ο κ. Γεωργιάδης και συνέχισε: «Το μήνυμα της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι ότι η Ελλάδα γίνεται επιτέλους μια επιχειρηματικά φιλική χώρα».
Ο υπουργός Ανάπτυξης αναφέρθηκε στο πολυνομοσχέδιο που ετοιμάζει το υπουργείο Ανάπτυξης, με στόχο μετά τη διαβούλευση να γίνει νόμος του κράτους μέχρι τέλη Σεπτεμβρίου για να αλλάξει, όπως είπε, άρδην το επιχειρηματικό περιβάλλον στην Ελλάδα και «να γίνει το επιχειρείν στη χώρα πάρα πολύ εύκολο».Ο υπουργός εξήγησε ότι «αυτό δε σημαίνει ότι είμαστε υπέρ της ασυδοσίας» και έφερε ως παράδειγμα τις καταγγελίες καταναλωτών στο υπουργείο Ανάπτυξης, που «λίμναζαν επί σειρά ετών», ότι μια τράπεζα είχε προχωρήσει σε κατάσχεση του ακατάσχετου λογαριασμού μισθοδοσίας.
Ο υπουργός Ανάπτυξης ανέφερε, επίσης, ότι στο πολυνομοσχέδιο θα υπάρχουν και ρυθμίσεις για το Γενικό Εμπορικό Μητρώο - ΓΕΜΗ, καθώς έχει ήδη γίνει διάλογος με την επιμελητηριακή κοινότητα και είναι κοινός ο στόχος για απλοποίηση των διαδικασιών που αφορούν την επιχειρηματική δράση.
Τέλος, ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε λεπτομερώς στην πορεία της επένδυσης του Ελληνικού, εκφράζοντας την πεποίθηση «έχει ξεκλειδώσει οριστικά η επένδυση» ότι «το έργο προχωρά με πολύ ταχείς ρυθμούς εντός χρονοδιαγράμματος».
«Το Ελληνικό δεν είναι ένα έργο για την Αττική και την Αθήνα, ήταν ένα σύμβολο, εάν η Ελλάδα μπορεί τελικά, ή δεν μπορεί. Και η απάντηση που έδωσε η κυβέρνηση του Κ. Μητσοτάκη είναι ότι η Ελλάδα μπορεί, αυτό είναι το σημαντικό».
«Και πάμε στους επενδυτές και τους λέμε: Ναι μπορούμε να έχουμε συνέχεια στην Ελλάδα, 'Αρα, τι τους δίνουμε; Την προοπτική ότι δεν πρέπει να φοβούνται καθόλου το country risk, ότι δεν πρέπει να φοβούνται καθόλου τις εκλογικές αναμετρήσεις, ή τις κυβερνητικές αλλαγές και ότι τις συμφωνίες που κάνει το ελληνικό κράτος τις τηρεί, ασχέτως κυβερνήσεως» πρόσθεσε ο κ. Γεωργιάδης.
naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ