Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2006 17:14

Απλοποίηση διαδικασιών ίδρυσης και λειτουργίας εμπορικών επιχειρήσεων

Σύσκεψη για τις διαδικασίες που αφορούν τις εμπορικές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του υφυπουργού Εσωτερικών, Απόστολου Ανδρεουλάκου με τη συμμετοχή του υπουργό Ανάπτυξης, Δημήτρη Σιούφα, του υφυπουργό Ανάπτυξης, Γιάννη Παπαθανασίου, του γενικού γραμματέα του ΥΠΕΣΔΔΑ, Βασίλη Ανδρονόπουλου και στελεχών των δυο υπουργείων.

Κατά τη σύσκεψη αξιολογήθηκε το έργο της Επιτροπής που έχει συσταθεί στο υπουργείο Ανάπτυξης για τη χαρτογράφηση των διαδικασιών που διέπουν την ίδρυση και την λειτουργία των εμπορικών επιχειρήσεων στην Ελλάδα.

Επίσης, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκε το έργο της Κεντρικής Επιτροπής Απλούστευσης Διαδικασιών που λειτουργεί στο Υπουργείο Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, σχετικά με τις διαδικασίες που διέπουν τα εμπορικά καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Η πολιτική ηγεσία των δυο υπουργείων συμφώνησε ότι εντός τριμήνου οι προαναφερθείσες επιτροπές θα είναι έτοιμες να παρουσιάσουν τις τελικές προτάσεις τους για τη δραστική μείωση της γραφειοκρατίας, τον περιορισμό της διαφθοράς και την μείωση του διοικητικού κόστους τόσο των επιχειρήσεων όσο και του Κράτους.