Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2006 15:18

«Επιχειρείτε Ηλεκτρονικά» - Χρηματοδότηση 1.291 επιχειρήσεων

Αποφάσεις για τη χρηματοδότηση 1.291 επιχειρήσεων με το ποσό των 48 εκατ. ευρώ για την ολοκλήρωση έργων που είχαν ενταχθεί στους δύο κύκλους του προγράμματος «Επιχειρείτε Ηλεκτρονικά» -συνολικού προϋπολογισμού 129,5 εκατ. ευρώ- υπέγραψε ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας.

«Μέσα σε είκοσι μήνες, ξεκινώντας από το μηδέν, κατορθώσαμε να "κλείσουμε" πρακτικά τον Α΄ Κύκλο, να συμβασιοποιήσουμε στο σύνολό του τον Β΄ Κύκλο και να πετύχουμε απορροφητικότητα της τάξης του 50%», τόνισε ο κ.Σιούφας.

Τα έργα αυτά αφορούν επενδυτικές προτάσεις από ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις και έχουν ως στόχο τον εκσυγχρονισμό των πληροφοριακών τους συστημάτων. Το πρόγραμμα «Επιχειρείτε Ηλεκτρονικά» είναι το μεγαλύτερο πρόγραμμα κρατικών ενισχύσεων που χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας».

Το υπουργείο Ανάπτυξης βρίσκεται σε στενή συνεργασία με τη Διαχειριστική Αρχή του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Κοινωνία της Πληροφορίας» για την επιτάχυνση των διαδικασιών υπογραφής συμβάσεων, παρακολούθησης, πιστοποίησης και πληρωμής των έργων, ενώ παράλληλα σχεδιάζει την ενεργοποίηση και Γ΄ Κύκλου του προγράμματος προκειμένου να ενισχυθούν όσο το δυνατόν περισσότερες μικρομεσαίες επιχειρήσεις.