Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2006 07:01

Ασιατικά Χρηματιστήρια

ΑΝΟΔΙΚΑ κινούνται οι ασιατικές μετοχές για τέταρτη ημέρα, μετά τις εκθέσεις που έδειξαν ότι οι δαπάνες αυξάνονται στην Ιαπωνία και τη Ν. Κορέα, στις δύο από τρεις μεγαλύτερες οικονομίες της περιφέρειας. Οι μετοχές των τραπεζών, όπως της Mitsubishi UFJ Financial Group Inc. και των εταιρειών λιανικής πώλησης, συμπεριλαμβανομένης της Shinsegae Co., οδηγούσαν την άνοδο.

Οι μετοχές της Sony Corp. σημείωσαν άνοδο 14%, οδεύοντας προς τα υψηλότερα επίπεδα σε χρονικό διάστημα πλέον των 15 ετών. Η δεύτερη σε μέγεθος εταιρεία ηλεκτρονικών ευρείας κατανάλωσης στον κόσμο, είπε, ότι θα αποφύγει ετήσιες ζημίες για πρώτη φορά μέσα σε μια δεκαετία, αποτέλεσμα των πωλήσεων των τηλεοράσεών της με επίπεδες οθόνες, Bravia και των ηλεκτρονικών της παιχνιδιών PlayStation.

O Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index σημείωνε άνοδο 1,4%, φθάνοντας στις 128,00 μονάδες στις 12:15 μ.μ. στο Τόκυο, διευρύνοντας τα κέρδη 2% των τριών ημερών. Στην Ιαπωνία, ο δείκτης Nikkei κέρδιζε 1,9%, φθάνοντας στις 16.198,53 μονάδες, περιορίζοντας τις απώλειες που σημείωσε μέσα στο έτος. Στη Ν. Κορέα ο δείκτης Kospi σημείωναν άνοδο 1,3%.

Ανοδικά κινήθηκαν όλοι οι δείκτες στις ανοιχτές αγορές της Ασίας. Κλειστές είναι σήμερα οι αγορές στην Κίνα και την Ταϊβάν, λόγω του εορτασμού του Νέου Ετους της Σελήνης.