Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2006 13:59

Αλογοσκούφης: Ωρολογιακή βόμβα το ασφαλιστικό

«Χωρίς μεταρρυθμίσεις, το ασφαλιστικό είναι μια ωρολογιακή βόμβα που όλοι περιμένουμε να εκραγεί κάποια στιγμή. Σε 10 χρόνια, σε 15 χρόνια, σε 20 χρόνια, κανείς δεν ξέρει αυτή τη στιγμή. Αλλά εάν δεν πάρουμε έγκαιρα τις πρωτοβουλίες που χρειάζονται για να αφοπλίσουμε αυτή την ωρολογιακή βόμβα και να μετατρέψουμε το ασφαλιστικό από ωρολογιακή βόμβα σε μια ευκαιρία για τη χώρα, θα έχουμε πρόβλημα. Πρέπει, λοιπόν, ο διάλογος να προχωρήσει μέσα στο 2006».

Τα παραπάνω δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης μιλώντας σε ημερίδα της μη κυβερνητικής οργάνωσης «Πολίτες για το Μέλλον» με θέμα: «Οι στόχοι και οι προτεραιότητες της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης για το 2006»

Ο κ. Αλογοσκούφης είπε επίσης ότι η κυβέρνηση έχει δεσμευθεί ότι δεν θα πάρει πρωτοβουλίες για αλλαγή έως το τέλος της τετραετίας στο ασφαλιστικό. Έχει επίσης όμως δεσμευθεί ότι θα προωθήσει τον κοινωνικό διάλογο, προκειμένου να υπάρξει ενημέρωση όλων για το πρόβλημα του ασφαλιστικού, προκειμένου να μπορεί η επόμενη κυβέρνηση- όποια κι αν είναι αυτή, να κάνει μεταρρυθμίσεις.