Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2006 09:38

Multiplex: Ετοιμο μάλλον το Wembley για το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου

ΕΝΤΟΣ προθεσμίας για την διεξαγωγή του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου της Βρετανίας ενδέχεται να έχει ολοκληρώσει τις εργασίες του νέου σταδίου του Λονδίνου, Wembley, η Multiplex Group της Αυστραλίας, σύμφωνα με σημερινή της ανακοίνωση. Οι μετοχές της κινήθηκαν ανοδικά μετά την ανακοίνωση.

Οποιαδήποτε καθυστέρηση ολοκλήρωσης του σταδίου χωρητικότητας 90.000 θέσεων μπορεί να κοστίσει επιπλέον 14 εκατ. λίρες (25 εκατ. δολ.). Ο Martin Tidd, που ηγείται του σκέλους της αυστραλιανής εταιρείας στη Βρετανία, είπε χθες στους δημοσιογράφους ότι οι πιθανότητες ολοκλήρωσης του έργου είναι 70%, εάν όλα λειτουργήσουν όπως ένα ελβετικό ρολόϊ.

Οι μετοχές της εταιρείας σημείωσαν άνοδο 11 σεντς, ποσοστό 3,5%, φθάνοντας στα 3,27 δολ. Αυστραλίας η μία στις 4 μ.μ., κατά το κλείσιμο του Χρηματιστηρίου το Σύδνεϋ.

Τον περασμένο μήνα η Multiplex αναθεώρησε προς τα κάτω την πρόβλεψη για τα κέρδη της χρήσης του 2006, κατά περίπου 50 εκατ. δολ. Αυστραλίας (38 εκατ. δολ. ΗΠΑ) από την εκτίμηση του προηγούμενου μήνα για κέρδη 215 εκατ. δολ. Αυστραλίας, εξ αιτίας του Wembley. Στη χειρότερη των περιπτώσεων τα κέρδη ενδέχεται να υποχωρήσουν στα 10 εκατ. δολ. Αυστραλίας, είχε πει η διοίκησή της στις 21 Δεκεμβρίου. Σήμερα, επανέλαβε τις εκτιμήσεις της.

Η Football Association της Βρετανίας θέλει δύο μήνες για να προετοιμάσει το Wembley για τους τελικούς αγώνες μετά την παράδοσή του. Ηδη, έχει υπογράψει συμβόλαιο για τη διεξαγωγή των αγώνων στο Millennium Stadium του Κάρντιφ, εάν μέχρι τότε δεν έχουν ολοκληρωθεί τα έργα στο Wembley.