Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2006 17:17

ΤΙΜ: Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της Q-Telecom

Η ΤΙΜ Ελλάς Τηλεπικοινωνίες ΑΕΒΕ ανακοίνωσε σήμερα την ολοκλήρωση της εξαγοράς της Q Τηλεπικοινωνίες Α.Ε. από την Helen GAC Τηλεπικοινωνίες Α.Ε., θυγατρική εταιρεία που ανήκει εξολοκλήρου στην ΤΙΜ Ελλάς, με ύψος τιμήματος €350 εκατ., συμπεριλαμβανομένων €25 εκατ. δανειακών υποχρεώσεων της Q Telecom.

Η εξαγορά ολοκληρώθηκε μετά τη λήψη των απαραίτητων εγκρίσεων από αρμόδιες τις ρυθμιστικές αρχές και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού. Μετά την εξαγορά η Q Telecom θα δραστηριοποιείται ως ανεξάρτητη εταιρεία με την ίδια ομάδα διοίκησης και επικεφαλή τον κ. Κώστα Πριγκιπάκη ως Διευθύνοντα Σύμβουλο.

Η εξαγορά της Q TELECOM χρηματοδοτήθηκε με συνδυασμό δανεισμού, ίδια κεφάλαια από την ΤΙΜ Ελλάς και ιδιωτικά επενδυτικά κεφάλαια που ανήκουν σε συνδεόμενες εταιρείες των APAX Partners και Texas Pacific Group, τους μετόχους της ΤΙΜ Ελλάς.

Ο δανεισμός, ύψους €200 εκατ., πραγματοποιήθηκε με συμπληρωματική έκδοση προνομιούχων εγγυημένων ομολόγων κυμαινόμενου επιτοκίου με λήξη το 2012 από θυγατρική της ΤΙΜ Ελλάς. Η συμπληρωματική έκδοση αναμένεται να ολοκληρωθεί την 1η Φεβρουαρίου 2006. Οι JPMorgan και Deutsche Bank ενήργησαν ως οικονομικοί σύμβουλοι.