Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 01 Φεβρουαρίου 2006 10:27

Χ.Α. - Σχόλια αναλυτών

Sarros Securities: «Η ελληνική αγορά κινήθηκε θετικά με τον όγκο συναλλαγών να πλησιάζει τα 400 εκατομμύρια € και μετοχές του τηλεπικοινωνιακού κλάδου να πρωταγωνιστούν. Η άνοδος των επιτοκίων στις ΗΠΑ, οι εξελίξεις στον τραπεζικό κλάδο σε σχέση με το εργασιακό καθεστώς και η γενικότερη ειδησεογραφία για επιχειρηματικές συμφωνίες-εξαγορές θα καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό την πορεία των τιμών. Δεν αλλάζει η θετική αντίληψη που έχουμε για την αγορά, πρέπει όμως να αναμένουμε και βραχυπρόθεσμες πιέσεις».

Fortius Finance: «Το ενδιαφέρον συνεχίζεται να επικεντρώνεται στις μετοχές της μικρής και της μεσαίας κεφαλαιοποίησης, τη στιγμή που η υψηλή κεφαλαιοποίηση βάλλεται ενδοσυνεδριακά από ρευστοποιήσεις αδυνατώντας να απεμπλέξει το ΓΔ από την παλινδρόμηση μεταξύ των 3.956 και 4.020 μονάδων στις τελευταίες 9 συνεδριάσεις.

»Το ψυχολογικό όριο των 4.000 μονάδων και το ύψος της καθαρής αξίας συναλλαγών προβάλλουν και πάλι ως τα βασικά σημεία αναφοράς που θα καθορίσουν κατά πόσο ο ΓΔ θα προσπαθήσει να καταγράψει νέα υψηλά ή θα υποχωρήσει σε χαμηλότερα επίπεδα, με τις πιθανότητες να γείρουν υπέρ της κίνησής του Γ.Δ. σε χαμηλότερα επίπεδα σήμερα».

Praxis Securities: «Συνέχιση των τάσεων συσσώρευση αναμένουμε κατά την σημερινή συνεδρίαση, ενώ είναι πιθανό λόγω κόπωσης του ανοδικού momentum να παρουσιαστούν τάσεις αποκόμισης βραχυπρόθεσμων κερδών».

Euroxx: «Ο πρώτος μήνας του έτους 2006 έκλεισε με κέρδη για τη Σοφοκλέους περίπου 8,6%, ενώ ο τζίρος συναλλαγών διατηρήθηκε σε υψηλά επίπεδα. Η ανακοίνωση της FED για νέα αύξηση των επιτοκίων στην Αμερική οδήγησε την Wall Street σε αρνητικό έδαφος, στην Ευρώπη επικράτησαν μικτές τάσεις για τους κυριότερους χρηματιστηριακούς δείκτες. Για σήμερα εκτιμάται ότι η χρονοσειρά τιμών του Χ.Α. θα κινηθεί σταθεροποιητικά στα τρέχοντα επίπεδα τιμών».