Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 01 Φεβρουαρίου 2006 16:32

Απαντά με απεργία η ΟΤΟΕ στην ανατροπή των εργασιακών

Με 24ωρη απεργία τη Δευτέρα απαντά η ΟΤΟΕ στην αιφνιδιαστική απόφαση έξι τραπεζών (Εθνική, Εμπορική, Αγροτική, Αlpha, Eurobank και Πειραιώς) ότι δεν πρόκειται να προσέλθουν στη διαπραγμάτευση για την κλαδική σύμβαση με την Ομοσπονδία των Τραπεζοϋπαλλήλων. Κατά τους τραπεζίτες τα σημερινά οικονομικά δεδομένα και οι συνθήκες του ανταγωνισμού επιβάλλουν πλέον οι ρυθμίσεις αυτές να γίνονται σε επιχειρησιακό επίπεδο, κάτι που, κατά τους συνδικαλιστές, οδηγεί στην πλήρη ελαστικοποίηση των μισθών και των εργασιακών σχέσεων και κατά συνέπεια στην πλήρη ασυδοσία των εργοδοτών http://www.naftemporiki.gr/news/static/06/02/01/1148358.htm .

«Το θέμα άπτεται της δημοκρατίας», δήλωσε ο πρόεδρος της ΟΤΟΕ, η οποία θα προσφύγει και στο Διεθνές Γραφείο Εργασίας ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται συνάντηση με τον Υπουργό Απασχόλησης, Πάνο Παναγιωτόπουλο. Το θέμα έρχεται και στη Βουλή. Ενημέρωση της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής από τον πρόεδρο της Ενωσης Ελληνικών Τραπεζών και διευθύνοντα σύμβουλο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, Ευστράτιο Αράπογλου, ζητούν 19 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ καθώς και ο ανεξάρτητος βουλευτής Ανδρέας Ανδριανόπουλος.

Η ΟΤΟΕ την Πέμπτη συναντάται με την ΓΓ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα. Το ΚΚΕ κάνει λόγο για μεγάλες ευθύνες των συνδικαλιστικών ηγεσιών στο χώρο των τραπεζών και της ΓΣΕΕ, που ενώ γνώριζαν τους στόχους της εργοδοσίας καλλιεργούσαν τη συναίνεση.