Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 02 Φεβρουαρίου 2006 10:17

Χ.Α. - Σχόλια αναλυτών

Emporiki Investment Bank: « Διατήρηση των τάσεων συσσώρευσης στα τρέχοντα επίπεδα αναμένουμε κατά τη σημερινή συνεδρίαση, με την προσοχή των επενδυτών στραμμένη κυρίως στην εικόνα των ξένων αγορών».

Euroxx: «Θετικό ήταν το κλίμα χθες για τη Σοφοκλέους η οποία έκλεισε πάνω από τις 4.000 μονάδες, με αυξημένους όγκους συναλλαγών. Το ίδιο κλίμα επικράτησε και στις διεθνείς αγορές για το σύνολο των κυριοτέρων χρηματιστηριακών δεικτών. Οι επόμενες συνεδριάσεις για το ΧΑ χαρακτηρίζονται ιδιαιτέρως σημαντικές μιας και ανοίγει ο κύκλος των ανακοινώσεων των αποτελεσμάτων των εισηγμένων εταιρειών. Η προσοχή μας ίσως θα έπρεπε να στραφεί σε επιμέρους κλάδους και εταιρίες με σκοπό τις προσεκτικές και επιλεγμένες τοποθετήσεις, η πορεία της αγοράς δείχνει να σταθεροποιείται στα τρέχοντα επίπεδα τιμών».

Contalexis Financial Services: «Η ελληνική αγορά κινήθηκε ανοδικά χθες με κέρδη της τάξεως του 0,74% κλείνοντας στις 4.007,35. Τοποθετήσεις σημειώθηκαν σε τίτλους της μικρής κεφαλαιοποίησης καθώς και στα χαρτιά της μεσαίας κεφαλαιοποίησης. Εν όψει των διεθνών οικονομικών εξελίξεων στο εξωτερικό η σημερινή συνεδρίαση αναμένεται θετική. Η προσοχή των επενδυτών στρέφεται πλέον στις εταιρικές κερδοφορίες για το σύνολο της χρήσης, αλλά και στις εξαγορές και συγχωνεύσεις σε όλους του κλάδους».