Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 02 Φεβρουαρίου 2006 18:10

Σελόντα: Εξαγορά εταιρείας

Τις διαδικασίες για την εξαγορά ποσοστού 98% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας Ιχθυοκαλλιέργειες Πάρκο Πέρδικα ΑΕ ολοκλήρωσε η Ιχθυοτροφεία Σελόντα ΑΕΓΕ.

Το τίμημα της εξαγοράς ήταν 239.708 ευρώ και καταβλήθηκε με πίστωση-επιταγές με ημερομηνία λήξεως ως και 20-12-2007. Ο προσδιορισμός του τιμήματος της εξαγοράς έγινε με βάσει την έκθεση εκτίμησης όσον αφορά την εκμετάλλευση των αδειών ιχθυοκαλλιέργειας. Το ποσό της εξαγοράς θα χρηματοδοτηθεί από ίδια κεφάλαια της εταιρείας.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η Ιχθυοκαλλιέργειες Πάρκο Πέρδικα είναι νέα εταιρεία, έχει στην κυριότητά της άδεια εγκατάστασης και λειτουργίας μονάδας θαλάσσιας εκτροφής στην περιοχή της νήσου Οβριού, Σαρωνικού, Ν. Κορινθίας, δυναμικότητας 500 τόνων.

Η Σελόντα με την εξαγορά αυτή θα επεκτείνει την παραγωγική της δράση και δυναμικότητα με τη νέα μονάδα παραγωγής, η οποία θα υποστηρίζεται πλήρως από την υποδομή των άλλων μονάδων παραγωγής της εταιρίας στην Νήσο Οβριού. Η Σελόντα ήδη κατείχε το 1% της ανωτέρω εταιρείας από την ίδρυσή της.

Η μετοχική σύνθεση της εταιρείας πριν από την εξαγορά είναι: Παναγιώτης Κανέλλος του Βασιλείου (99%), Ιχθυοτροφεία Σελόντα (1%). Η μετοχική σύνθεση της εταιρίας μετά την εξαγορά είναι: Ιχθυοτροφεία Σελόντα (99%), Παναγιώτης Κανέλλος του Βασιλείου (1%).

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ιχθυοκαλλιέργειες Πάρκο Πέρδικα πριν από την εξαγορά ήταν: Βασίλειος Στεφανής (Πρόεδρος), Ιωάννης Στεφανής (Αντιπρόεδρος-Διευθύνων Σύμβουλος), Ιωάννης Ανδριανόπουλος, Ευάγγελος Πίπας και Κανέλλος Παναγιώτης (Μέλη). Το ΔΣ παραμένει το ίδιο και μετά την εξαγορά της ανωτέρω εταιρείας.