Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 03 Φεβρουαρίου 2006 15:28

Συναντήσεις Παναγιωτόπουλου με τους επικεφαλής Eurobank και Πειραιώς

Διαδοχικές συναντήσεις με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Eurobank κ. Νίκο Νανόπουλο και τον πρόεδρο της Τράπεζας Πειραιώς κ. Μιχάλη Σάλλα είχε σήμερα ο υπουργός Απασχόλησης Πάνος Παναγιωτόπουλος στο πλαίσιο των επαφών του με τραπεζίτες, ώστε να διερευνηθεί το ενδεχόμενο για λύση της κρίσης που έχει προκύψει με την ΟΤΟΕ σχετικά με την υπογραφή κλαδικής συλλογικής σύμβασης στις τράπεζες, οι διοικήσεις των οποίων ζητούν πλέον επιχειρησιακές συμβάσεις.

Ο κ. Νανόπουλος χαρακτήρισε αξιέπαινη την προσπάθεια του υπουργείου αλλά υπογράμμισε ότι η θέση της Eurobank περιγράφεται στην επιστολή της προς την ΟΤΟΕ και δεν μπορεί να αλλάξει. Ο κ. Νανόπουλος δήλωσε ότι η τράπεζά του τάσσεται υπέρ του διαλόγου και των συλλογικών διαπραγματεύσεων αλλά μόνο με το σύλλογο των εργαζομένων στην Eurobank. Με αυτό το σύλλογο, είπε, έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να συνεννοηθούμε και να βρούμε λύσεις, ενώ συμπλήρωσε ότι, μέσα από την πολιτική της τράπεζας, έχουν δημιουργηθεί πολλές θέσεις εργασίας.

Νωρίτερα ο κ. Σάλλας, βγαίνοντας από τη συνάντηση, δήλωσε ότι η Ελληνική Ενωση Τραπεζών δεν εκπροσωπεί όλες τις τράπεζες, αφού η δομή της οικονομικής ανάπτυξης δεν επιτρέπει πλέον ενιαία εκπροσώπηση. Ο κ. Σάλας έδειξε αναγνώριση προς τις αντιδράσεις της ΟΤΟΕ αλλά προέβλεψε ότι σε κάθε τράπεζα θα υπογραφεί τελικά ξεχωριστή επιχειρησιακή σύμβαση και επανέλαβε ότι στις τράπεζες δημιουργούνται κάθε χρόνο εκατοντάδες θέσεις εργασίας.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος δήλωσε πως έγινε φανερό ότι οι τράπεζες δεν μπορούν πλέον να εκπροσωπούνται ενιαία από την Ενωση Ελληνικών Τραπεζών. Το υπουργείο, σημείωσε, θα συνεχίσει την προσπάθεια για να βρεθεί λύση στην κρίση και ο ίδιος θα συναντηθεί τη Δευτέρα με εκπρόσωπο της Alpha Bank.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ