Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 06 Φεβρουαρίου 2006 10:36

Χ.Α. - Σχόλια αναλυτών

Fortius Finance: «Το θετικό κλίμα που επικρατεί στην τρέχουσα φάση περιορίζει τις όποιες πιθανότητες σημαντικής διόρθωσης βάσει των τρεχουσών συνθηκών, με το ΓΔ να συνεχίζει να υπεραποδίδει έναντι των δεικτών των μεγαλύτερων ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων. Κατά τη γνώμη μας, ο ΓΔ θα προσπαθήσει να κινηθεί σε υψηλότερες περιοχές, με το ενδιαφέρον και πάλι να εστιάζεται κυρίως στις μετοχές της μεσαίας κεφαλαιοποίησης».

Proton Χρηματιστηριακή: «Αναμένουμε η αγορά να κινηθεί σε μικρό εύρος τιμών με τους επενδυτές να αναζητούν κατεύθυνση από το εξωτερικό, ενώ οι τράπεζες ίσως βρεθούν στο επίκεντρο μετά την απόκτηση της ιταλικής BNL από τη γαλλική BNP Paribas».

Sarros Securities: «Η ελληνική αγορά την Παρασκευή κινήθηκε πτωτικά με τις μετοχές του τραπεζικού δείκτη και του δείκτη τηλεπικοινωνιών να δέχονται πιέσεις. Η γενικότερη εικόνα παραμένει θετική με το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται στις εκτιμήσεις και τις “επιτυχίες” για τα αποτελέσματα του 2005, τα οποία από την ερχόμενη εβδομάδα θα αρχίσουν να ανακοινώνονται».

Euroxx: «Οριακές απώλειες στο τέλος της συνεδρίασης της Παρασκευής για τη Σοφοκλέους με τον τζίρο συναλλαγών να κινείται σε χαμηλά επίπεδα... Το ΧΑ κινείται νευρικά εν αναμονή των εταιρικών αποτελεσμάτων για το 2005. Για σήμερα εκτιμάται ότι θα κινηθεί στα ίδια επίπεδα τιμών με τάσεις διόρθωσης».

Contalexis Financial Services: «Η ελληνική αγορά κινήθηκε πτωτικά (την Παρασκευή) με απώλειες της τάξεως του 0,22% κλείνοντας στις 4.048,72... Εν όψει των διεθνών οικονομικών εξελίξεων στο εξωτερικό η σημερινή συνεδρίαση αναμένεται σημαντική. Η προσοχή των επενδυτών στρέφεται πλέον στις εταιρικές κερδοφορίες για το σύνολο της χρήσης, αλλά και στις εξαγορές και συγχωνεύσεις σε όλους του κλάδους».

Aspis Securities: «Στις ευρωπαϊκές αγορές αναµένεται να επικρατήσουν µικτές τάσεις σήµερα. Θεωρούµε πιθανή µια παρόµοια τάση στην εγχώρια αγορά µε πιέσεις κυρίως στις µετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης».

Praxis Securities: «Χωρίς ιδιαίτερες διακυμάνσεις αναμένεται να κινηθεί η αγορά κατά την σημερινή συνεδρίαση κυρίως λόγω έλλειψης σημαντικής ειδησεογραφίας από το εγχώριο περιβάλλον. Στην εκτίμηση αυτή συνηγορεί και το γεγονός ότι έχουμε εισέλθει σε περίοδο ανακοίνωσης εταιρικών αποτελεσμάτων».