Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 07 Φεβρουαρίου 2006 14:45

ΕΕΤΤ: 19 άδειες για δοκιμές τεχνολογίας WiMAX

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία αδειοδότησης για τη χορήγηση αδειών για δοκιμές τεχνολογίας WiMAX από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ). Από τους 29 ενδιαφερόμενους που υπέβαλαν τους τεχνικούς φακέλους, χορηγήθηκαν άδειες σε 19 εταιρείες.

Οι εταιρείες/φορείς που έλαβαν άδεια για να εγκαταστήσουν δοκιμαστικούς σταθμούς είναι οι εξής:

3NET, ALTEC, ARX.NET, COSMOLINE, COSMOTE, FORTHNET, HELLAS ON LINE, INTRASTET, LANNET, METANET, SPARKNET, SYNED, TELEPASSPORT, TELLAS, VIVODI, VODAFONE, ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ, TELEDATA, ΜΑΡΑΚ.

Η χορήγηση των αδειών, λόγω του μεγάλου αριθμού αιτήσεων για τους Νομούς Αττικής και Θεσσαλονίκης, πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με σειρά χρονικής προτεραιότητας, μέχρι εξαντλήσεως του διαθέσιμου φάσματος ανά γεωγραφική περιοχή. Στους υπόλοιπους Νομούς, ικανοποιήθηκε το σύνολο των αιτημάτων. Οι άδειες θα έχουν ισχύ μέχρι τις 30 Απριλίου 2006.

Σύμφωνα με δήλωση του Προέδρου της ΕΕΤΤ, Καθηγητή κ. Νικήτα Αλεξανδρίδη, «Η εν λόγω διαδικασία εντάσσεται στο πλαίσιο της ενθάρρυνσης από την ΕΕΤΤ των σύγχρονων εναλλακτικών τεχνολογιών πρόσβασης που επιτρέπουν την ασύρματη διασύνδεση μεγάλου μέρους χρηστών με το Διαδίκτυο, χρησιμοποιώντας υψηλές ταχύτητες, προς όφελος και του ανταγωνισμού και των καταναλωτών».