Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 07 Φεβρουαρίου 2006 17:55

Danone: Εναρξη εμπορικής δραστηριότητας στην Ελλάδα

Την επίσημη έναρξη της εμπορικής της δραστηριότητας στην Ελλάδα ανακοίνωσε σήμερα, σε εκδήλωση για τους εκπροσώπους του Τύπου, η εταιρεία Danone Γαλακτοκομικά Προϊόντα Α.Ε..

Η εταιρεία είναι θυγατρική της Gervais Danone France (DANONE), της μεγαλύτερης εταιρείας φρέσκων γαλακτοκομικών προϊόντων στον κόσμο, ιδρύθηκε τον Μάιο του 2005 και αντικείμενό της είναι η εισαγωγή και διάθεση των προϊόντων Danone στην ελληνική αγορά. Η εταιρεία στοχεύει στον εμπλουτισμό και την ανάπτυξη της ελληνικής αγοράς, προσφέροντας διαφοροποιημένα προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας που βασίζονται στην πλέον σύγχρονη έρευνα και τεχνολογία. Σήμερα, η Danone Α.Ε. διαθέτει στην ελληνική αγορά τα προϊόντα Actimel, Danonito και Danette. Μέσα στην επομένη διετία, η εταιρεία αναμένεται να λανσάρει στην ελληνική αγορά σημαντικές νέες σειρές προϊόντων.

Όπως ανέφερε ο κ. Αντώνης Κροντηράς, Πρόεδρος Δ.Σ. της DANONE Α.Ε., μέσω συνεργασιών με μεγάλες εταιρείες παραγωγής και διανομής φρέσκων (συμπληρωματικών) προϊόντων, όπως η ΕΛΧΥΜ (μέλος του Ομίλου 3Ε), η ΑΓΝΟ Βιομ. Γάλακτος, η ΕΒΡΟΦΑΡΜΑ Βιομ. Γάλακτος, η ΚΡΙΑΡΑΣ Α.Ε. (ΚΡΕΤΑΛΑΤ) κ.ά., η Danone καλύπτει γεωγραφικά κάθε γωνιά της Ελλάδας και εξασφαλίζει τη δυναμική παρουσία της στην αγορά.

Portfolio προϊόντων

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, κ. Christoph Vavrik, η τοπική αγορά φρέσκων γαλακτοκομικών προϊόντων έχει σημαντικό περιθώριο διεύρυνσης. Για το λόγο αυτό, η εταιρεία πρόκειται να ενισχύσει το portfolio των προϊόντων της, που σήμερα αποτελείται από τα Actimel, Danonito και Danette, με σημαντικές σειρές προϊόντων μέσα στην επόμενη διετία. Παράλληλα, η στρατηγική της εταιρείας περιλαμβάνει την προβολή των ευεργετικών για τον ανθρώπινο οργανισμό ιδιοτήτων των προϊόντων της μέσα από διαφήμιση και απευθείας ενέργειες προς τον καταναλωτή.

H Danone επιστρέφει στη γενέτειρα του ιδρυτή της

Με την έναρξη της εμπορικής της δραστηριότητας στη χώρα μας, η Danone επιστρέφει στη γενέτειρα του ιδρυτή της. Ο Ισαάκ Καράσσο, που γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δημιούργησε τη DANONE το 1919 και την ονόμασε με το χαϊδευτικό του γιου του, Δανιήλ. Μέσα σε λιγότερο από 100 χρόνια και μετά την ένωσή της με την γαλλική BSN Groupe, το 1973, η μικρή επιχείρηση εξελίχθηκε στη Νο 1 εταιρεία παγκοσμίως στους κλάδους των Φρέσκων Γαλακτοκομικών Προϊόντων, Εμφιαλωμένου Νερού και Φυσικών Ποτών και Νο 2 στον κλάδο των Μπισκότων και των Προϊόντων Αρτοποιίας.

Η DANONE Γαλακτοκομικά Προϊόντα (DANONE Α.Ε.) ιδρύθηκε τον Μάιο του 2005 και αντικείμενό της είναι η εισαγωγή και διάθεση των Φρέσκων Γαλακτοκομικών Προϊόντων DANONE στην ελληνική αγορά. Η DANONE A.E. είναι θυγατρική της Gervais DANONE France, της μεγαλύτερης εταιρείας Φρέσκων Γαλακτοκομικών Προϊόντων στον κόσμο, με μερίδιο που υπερβαίνει το 18% της παγκόσμιας αγοράς, παρουσία σε 120 χώρες και 200 παραγωγικές μονάδες σε όλον τον κόσμο και επένδυση σε Έρευνα και Ανάπτυξη που υπερβαίνει τα € 130 εκατ.