Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 08 Φεβρουαρίου 2006 10:09

SAP: Ανάπτυξη και για φέτος προβλέπει ο CEO

ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ φέτος στην ανάπτυξη στη χώρα της τη Γερμανία, η SAP AG, η μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής λογισμικού για εταιρείες στον κόσμο, καθώς οι πελάτες της αυξάνουν τις επενδύσεις και προσλαμβάνουν περισσότερο κόσμο, σύμφωνα με τον ανώτατο εκτελεστικό της διευθυντή, Henning Kagermann.

«Η Γερμανία θα αναπτυχθεί πάλι, φυσικά όχι τόσο όσο η SAP στο σύνολό της και όχι όσο οι άλλες ευρωπαϊκές αγορές», είπε ο Kagermann σε συνέντευξη που παραχώρησε χθες στη Φραγκφούρτη, συμπληρώνοντας: «Η Γερμανία θα αναπτυχθεί με το χαμηλότερο ρυθμό σε μονοψήφιο ποσοστό».

Η SAP απέτυχε να αναπτυχθεί πέρυσι στη Γερμανία, η οποία αποτελεί περίπου το 1/5 των συνολικών της εσόδων, καθώς κάποιοι πελάτες μείωσαν τις επενδύσεις ή τις ανέστειλαν πριν από τις γενικές εκλογές του Σεπτεμβρίου. Η επιστροφή της ανάπτυξης στη Γερμανία, θα βοηθήσει τον Kagermann, να επιτύχει το στόχο αύξησης των εσόδων από τις άδειες, τουλάχιστον 17% φέτος.

Η SAP θα καταβάλει «οπωσδήποτε» υψηλότερο μέρισμα στους μετόχους της το 2005, μετά την αύξηση των κερδών της πέρυσι κατά 14%, στο 1,5 δισ. ευρώ (1,8 δισ. δολ.), είπε ο Kagermann. Η εταιρεία σχεδιάζει να διανείμει 30% των καθαρών της κερδών. Το 2004 η εταιρεία είχε καταβάλει μέρισμα 1,1 ευρώ ανά μετοχή.