Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 08 Φεβρουαρίου 2006 16:06

Διεθνείς διακρίσεις για την EFG Eurobank

Ως η Καλύτερη Τράπεζα (2006) στην Ελλάδα στον τομέα του Private Banking ανεδείχθη για δεύτερη συνεχή χρονιά, η Τράπεζα EFG Eurobank Ergasias από το διεθνούς φήμης περιοδικό Euromoney.

Η διάκριση αυτή, την οποία απέσπασε η Eurobank είναι αποτέλεσμα έρευνας που διεξήχθη σε διεθνές επίπεδο. Η βράβευση έγινε στο Λονδίνο, με τη συμμετοχή παραγόντων από ολόκληρο τον κόσμο, όπου την Eurobank εκπροσώπησε ο Γενικός Διευθυντής της Τράπεζας & Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank Asset Management κ. Ευθύμιος Μπουλούτας.

Το Private Banking της Εurobank κατέλαβε την πρώτη θέση όχι μόνο μεταξύ ελληνικών αλλά και ξένων τραπεζών, που άμεσα ή έμμεσα δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα στον τομέα διαχείρισης κεφαλαίων. Η διάκριση αυτή αφορά στην ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών προς τους χιλιάδες πελάτες που έχουν εμπιστευθεί στο Private Banking της Eurobank τα κεφάλαιά τους .

Η έρευνα του Euromoney λαμβάνει υπόψη της αυστηρά κριτήρια με τη μέθοδο του Peer’s Group Poll και μέσω αυτής αναδεικνύονται οι καλύτεροι παροχείς υπηρεσιών Private Banking σε διάφορες κατηγορίες.

Η διάκριση αυτή, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση της τράπεζας, αντανακλά την επιτυχή στρατηγική που έχει αναπτύξει το Private Banking της Eurobank για την παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών και προϊόντων.

Επίσης, η Eurobank ανακηρύχθηκε από το διεθνούς φήμης περιοδικό Global Finance ως η Καλύτερη Τράπεζα της χρονιάς στο χώρο των υπηρεσιών και προϊόντων που συνδέονται με τις δραστηριότητες εισαγωγών – εξαγωγών (Best Trade Finance Banks and Providers 2006).

Παράλληλα, η Eurobank κατέκτησε την Κορυφαία Επίδοση για το 2005 στον τομέα Ηλεκτρονικής Τραπεζικής (e-banking) στην ετήσια αξιολόγηση που διενεργεί το εξειδικευμένο περιοδικό τεχνολογίας RAM.

Για την αξιολόγηση ελήφθησαν υπόψη η πληρότητα των προσφερόμενων Online συναλλαγών («πρόκειται αναμφίβολα για την πληρέστερη εφαρμογή e-Banking»), η πλήρης υποστήριξη των πιστωτικών καρτών, η διαχείριση των εμβασμάτων εσωτερικού και εξωτερικού, η δυνατότητα πληρωμής πιστωτικών καρτών άλλων τραπεζών, καθώς και η «Συνολική Εικόνα» πελάτη. Σημαντική παράμετρο αποτέλεσε και η πολιτική χαμηλών χρεώσεων της Τράπεζας για τις συναλλαγές που εκτελούνται από το e-Banking.